Apocalyptica u zagrebačkoj Tvornici kulture 20. januara iduće godine

Koncerti Muzika - svijet Show Time

Velika finska četvorka Apocalyptica vraća se u Tvornicu kulture 20. januara na prvi veliki zagrebački koncert 2020. godine, najavio je organizator koncerta LAA agencija.

Kvartet violončelista je posljednji posjet Zagrebu odradio u aprilu 2017. u sklopu turneje povodom 20 godina njihovog prekretničkog albuma “Plays Metallica By Four Cellos”. Upravo je na toj seriji koncerata grupa ponašla uporište za nove kompozicije, instrumentale u kojima su se vratili na početak, kako bi još pomnije istražili svoju duboku vezu sa svojim moćnim instrumentima.

Album naziva “Cell-O” još uvijek nema službeni datum izlaska, a Zagreb će biti jedan od prvih gradova u kojima će se uopće čuti nova muzika. “Album smo kreirali kao punokrvno umjetničko djelo, ne razmišljajući o singlovima, trajanju singlova, ili nečem sličnom. Izazovno je dobiti sve prave detalje i boje i još uvijek imati energiju pravog metal benda”, izjavio je osnivač grupe Eicca Toppinen.

Apocalyptica kreće na turneju 17. januara kao specijalni gost na turneji grupe Sabaton, s koje će skrenuti prema Tvornici kulture na prvi samostalan koncert. Bit će to jedna od rijetkih prilika da ih se igdje u Evropi vidi na solo nastupu.

Apocalyptica je na sceni eksplodirala u maju 1996. s kultnim prvijencem “Plays Metallica By Four Cellos”, prodanim u milionskom tiražu, izdanjem koje je utrlo put mnogim kasnijim crossover izdanjima, posebno onima koja su kombinovala žestoku muziku s klasikom. Do danas su objavili osam studijskih albuma, od kojih je posljednji “Shadowmaker” iz 2015. godine.

Finski virtuozi na violončelima Hrvatsku su posjećivali više puta te su dosad nastupali u Lisinskom, Tvornici kulture, Boogaloou i pulskoj Areni.

Izvor: HINA