Neno Belan

Belan i Gretta u epicentru Velike rock eksplozije (fotogalerija)

Koncerti Muzika - regija Show Time

Kad se na istoj sceni pojave mladi vukovi i stari vukovi, to onda jeste doslovno Velika rock eksplozija, što je bio sinoćnji centralni koncert tradicionalnog zagrebačkog festivala.

Velika rock eksplozije u izdanju #12 primakla se kraju.

Predzadnjeg dana njeni programi priređeni su u klubu Boogaloo. Prvi dio večeri pripao je Gretti, zagrebačkom alter rock bendu koji je navršio 15 godina djelovanja i nije im ovo bio niti prvi susret s Boogalooom, a ni sa Velikom rock eksplozijom – nastupili su u Boogaloou 2008. na prvoj eksploziji.

Gretta, alter rock Zagreb

U međuvremenu iza njih je četiri albuma, dva maksi singla i EP, te zavidno koncertno iskustvo, kako u Hrvatskoj tako i regiji. I ne samo u malim dvoranama.  Zato je njihov nastup siguran i atraktvan. Dinamikom naročito se ističe desna strana pozornice uz povremene eksplozivne ‘piruete’ basiste. Uz snažan nastup i publiku koja je zapjevala s bendom šteta je što nisu svirali i duže.

Oko 23 sata pozornica je pripala Neni Belanu & Fiumensima. Što reći? Kako je počelo tako je i publika zapjevala s njima. Ne samo zapjevala i zaplesala. I postao je to jedan predivan interaktivan tulum, kako za publiku tako i za izvođače. A publika? Pa bilo je i nekoliko muškaraca. Više pozadi, uz šank. Prepuna dvorana Boogalooa i Neno & bend koji su redali hit za hitom (tko li bi rekao da ih toliko ima). Tamo negdje iza jedan sat, ma već oko pola dva, nakon gotovo dva i pol sata, koncertu je došao kraj. Izgleda da rasplesnoj publici ni to nije bilo dovoljno, pa su tržili još. I dobili. ”Hoćemo li sad ispočetka?“ – pitao je Neno i krenuo je…opet rasplesana tulumiška.

Tekst i foto: Darko Marić