Velika rock eksplozija 2019, Zvonimir Varga, Rockmark

Velika rock ekplozija počela ekplozijom kantautorskih emocija u Rockmarku

Koncerti Muzika - regija Show Time

U srijedu, 25. 9. 2019., glazbena knjižara Rockmark u Zagrebu ugostila je Veliku rock eksploziju 2019. predstavljajući dva kantautora, Frika iz kvarta i Zvonimira Vargu. Najavio ih je i predstavio sam muzički događaj, organizator Siniša Bizović.

Frik iz kvarta je scensko ime zagrebačkog kantautora Zlatka Majseca (publici poznat kao frontman velikogoričkog pop-rock benda Mel Camino) i u društvu gitariste iz matičnog benda, Tomislava Tonkovića, prvi je izveo svoj polusatni repertoar i intimu Rockmarka uspješno ispunio svojim neobaveznim, toplim, spontanim pristupom.

Nakon Frika, mikrofon i pojačalo pripali su kantautoru Zvonimiru Vargi.

Ovaj zagrebački kantautor na sceni je već gotovo desetak godina, a objavio je osam albuma.

Najpoznatiji zagrebački alter/underground novinar Vladimir Horvat Horvi o Varginom opusu je svojevremeno napisao: Ne trabunja nekakve trivijalnosti o hotelima i srceparajućim empatijama ‘ne plači’. On se hrabro suočava između nelogičnosti ove šašavoće društvenog sistema i potisnutih osjećaja čovjeka zarobljenog u kontradikcijama na emotivan način. Iz njegovih pjesama prštre bujice slika iza kojih stoje stvarni prizori bez ikakve prevelike metafore.

Upravo je tako bilo sinoć u Rockmarku – svaka izvedba, svaka pjesma vrelo je emocija obojeno izrazitom iskrenošću interpretacije. A to publiku ne ostavlja ravnodušnom.

Tekst i foto: Darko Marić