Hrabro srce

Nevjerovatne greške u slavnim filmovima!!!

Jedi moli voli Ludometar Zanimljivo

Raskošna produkcija, veliki budžet, slavni glumci i režiseri nisu garancija da se u filmu neće dogoditi poneka greška. To je moguće i u filmovima koji su dobili pregršt nagrada, pa čak i onu najveću i najvrijedniju, a to je Oscar.

Stranica Moviemistakes vrijedno prati i prikuplja sve ono što u filmovima nije kako treba, a mi vam donosimo neke od filmova koji su zauvijek obilježeni i greškama.

Film Gladijator

Istorijskom spektaklu ”Gladijator” sa Russellom Croweom u glavnoj ulozi i pored pet osvojenih Oscara, pa i onaj za najbolji film, nisu izmakle greške. Tako u sceni gdje dolazi do prevrtanja zaprežnih kola, ni manje ni više vidimo spremnik plina!!!! A jedna od svakako simpatičnih grešaka je ona, gdje vidimo momka u farmerkama, kako se šeta kroz “Rim”.

U filmu ”Sjever-Sjeverozapad” Alfreda Hitchcocka iz davne 1959 godine u pozadini glavne scene, možemo vidjeti dječaka koji stavlja ruke na uši, prije nego što je pucnjava i počela.

U jednom od dijelova filma ”Pirati sa Kariba” iz 2003 godine, vidimo kako gusar Jack Sparrow nosi maramu Adidas. Nismo znali da ova poznata sportska marka, potiče još iz tih vremena.

Hari Poter

Kada Harry Potter ima dvoboj sa Malfoyem u koji se na kraju umješa profesor, očigledno je da niko nije primijetio da se među djecom nalazi i uljez, a to je kamerman.

U legendarnom filmu ”Hrabro srce” sa Mel Gibsonom, postoji nekoliko grešaka koje nisu uočili njegovi tvorci, a jedna od njih je – i ovdje kamerman u kadru.

Ista priča, treći film. Filmofili su se složili da je jedna od najvećih grešaka ona iz filma ”Loši dečki” iz 1983 godine, sa Sean Pennom. Jasno vidimo kamermana kako snima scenu borbe.

Loši dečki

Ni čuveni ”Ratovi zvijezda” nisu ostali pošteđeni greškom. Možda je mala, ali je sigurno jedna od smiješnijih. Ratnik velike Imperije malo se zanio pri ulasku i nije primijetio da mu je glava sa maskom malo veća od zida i “pljas”.

U trećem nastavku filma ”The Hangover” Mr. Chow u torbi nosi zlatne poluge vrijedne 21 milion dolara. Koliko je to zapravo kilograma? Ako uzmemo u obzir da jedna poluga ima 11 kilograma i da je njena prosječna cijena 480 hiljada dolara, dolazimo do zaključka da on zapravo u ruci nosi težinu od pola tone.

U trenutku dok Tony (Robert Downey Jr.) u filmu ”Iron Man 3” ubrizgava lijek u svoju ruku, komad metala na njegovim prsima veoma jako svijetli. Ali, u slijedećoj sceni, kada mjesto uboda briše vatom, njegova prsa više ne svijetle.

U jednom od najromantičnijih filmova ”Zgodna žena” Julia Roberts u hotelskoj sobi, za doručak jede croissant. Ali, gle čuda!!! U slijedećem kadru on se pretvara – u palačinku!

Zgodna žena