The Who, Wembley 2019 (getty images)

Legendarni The Who ima novi album poslije 13 godina pauze

Muzika - svijet Show Time

Londonska hard rock grupa Tho Who je, 13 godina nakon ”Endless Wire”, snimila novi album i, nazvan samo ”Who”, u prodaji će se pojaviti 22. 11.

Dvanaesti album u karijeri dugoj 55 godina sadrži 11 pjesama, a najavljuje ga singl ”Ball and Chain”, broj koji pokazuje da dva jedina preostala člana iz izvorne postave, pjevač Roger Daltrey i gitarista/autor Pete Townshend, još u sebi imaju prepoznatljivu who-ovsku energiju.

S njima u ekipi su muzičari koji su sudjelovali u snimanju i prethodnog albuma – bubnjar Zak Starkey, sin znamenitog Ringa Starra, koji sa obnovljenim The Who svira još od 1999. godine, basista Pino Palladino, te gitarista Simon Townshend, 15 godina mlađi brat Petea Townshenda, a na novom albumu radili su još Benmont Tench (suosnivač prije dvije godine ugašene grupe Tom Petty and the Heartbreakers, Carla Azar (iz koncertnog benda Jacka Whitea), te Joey Waronker i Gordon Giltrap.

Novi album The Who će predstaviti i uživo. Trenutno je najavljeno 10 koncertnih nastupa u 2020. godini, koji će se za početak održati u Velikoj Britaniji i Irskoj.