Dalibor Andonov Gru

U bizarnoj tragediji poginuo reper Dalibor Andonov Gru

Muzika - regija Show Time

Reper Dalibor Andonov Gru (46) poginuo je danas oko 15.30 kada je prilikom paraglajdinga upao u Dunav.

Gru je bio poznat kao veliki zaljubljenik u adrenalinske sportove, te se bavio skijanjem, skokovima s padobranom, bandži džampingom, neko vrijeme je trenirao vaterpolo i košarku, a svakog ljeta vozio je kajt na Adi Bojani. Strast prema ekstremnim sportovima opjevao je još prije dvadeset godina u pjesmi “Adrenalin džanki” na svom trećem albumu ”Vetrenjače”.

Dalibor je bio vrlo iskusan u mnogim ekstremnim sportovima, pa i kitesurfingu, kojim se godinama bavio, pa je tim veći šok da je smrtno stradao baveći se nečim što je bila njegova rutina. Kako je zabilježeno u svjedočenjima nekih očevidaca, moguće je da ga je udarila daska kojom je upravljao zbog čega se onesvijestio i pao u vodu, ali zvanični utrok smrti još nije objavljen.

Dalibor Andonov Gru rođen je 8. 3. 1973. u Dimitrovgradu, a živio je u Pančevu, pa Beogradu.

Prvi album ”Da li imaš pravo” objavio je 1995. godine, no pročuo se sa singlom “Biću tu” sa albuma ‘‘Gru 2” iz 1996. godine, koji ga je učinio jednim od najpopularnijih repera u Srbiji. Slijedili su albumi “Vetrenjače” (1999.) i ”Beograd” (2003.), a poslije kompilacije ”The Ultimate Collection”, 2009. godine, objavio je niz singlova i EP izdanja u kolaboraciji sa drugim reperima.

Posljednjih godina izbjegavao je pojavljivanje u medijima, posvetio se porodici, a slobodno vrijeme ispunjavao omiljenim sportovima, a jedan od zadnjih njegovih velikih nastupa zabilježen je na Lake Festivalu 2017. godine.