Rolling Stones, Pasadena (pasadenanow.com)

Jagger i društvo i u svemiru – ‘Rolling Stones Rock’ kotrlja se na Marsu (video)

Glas.ba RTV Zanimljivo

Britanski Daily Mail je u svom jučerašnjem online izdanju objavio da je NASA odala svemirsku počast najslavnijem rock bendu na Zemlji te po njihovom nazivu imenovala kamen na Marsu.

Svemirski brod InSight, koji je NASA poslala na ”4th Rock from the Sun”, prilikom slijetanja na Crveni planet pomjerio je jednu stijenu i nekome je na pamet pala zanimljiva i duhovita ideja – da stijenu nazove “Rolling Stones Rock”.

Vijest o tome objavljena je na koncertu Rolling Stonesa na stadionu Rose Bowl u Pasadeni u Kaliforniji, koji je bio posljednja etapa njihove svjetske turneje.

Kako piše Daily Mail, holivudska zvijezda Robert Downey Jr nešto ranije je tweetovao o nečemu što uključuje agenciju Nasa, Mars i bend, a nekoliko sati kasnije je to, zajedno sa Jaggerom, potvrdio na koncertu.

Lori Glaze iz odjeljenja za planetarne nauke NASA-e rekla je: ”Ime Rolling Stones Rock je savršeno uklopljeno. Dio naše povelje je dijeljenje našeg rada s različitom publikom, a kada smo saznali da će Rolling Stones biti u Pasadeni, odavanje ovakve počasti njima izgledalo je kao zabavan način za privlačenje fanova širom svijeta.”

Prenosimo kratki video Daily Maila.