Opća-opasnost-live

Prilika za nove bendove koja se ne propušta – Karta do budućnosti sa grupom Opća opasnost

Muzika - regija Show Time

Opća Opasnost se sprema da 16. 11. na velikom koncertu u zagrebačkom Domu sportova promovira novi album “Karta do prošlosti”, a uz tu priliku organizira specijal za nove autorske bendove duhovito nazvan ”Karta do budućnosti”.

Najpoznatiji slavonski rokeri će proslaviti 27. godišnjicu postojanja benda i za publiku priprema temeljiti vremeplov uz presjek hitova kao što su “Treba mi nešto jače od sna”, “Jednom kad noć”, “Pobjeg’o sam”, “Tri rijeke”, “Kriva si”, “Tragovi”, “Klaun” i “Uzalud sunce sja”.

Za bend važan dio proslave čini ”Karta do budućnosti”, natječaj namijenjen bendovima koji stvaraju vlastitu autorsku muziku i žele pokazati ono što znaju, kao sjajnu priliku kakvu oni sami na svom početku nisu mogli ni sanjati.

”Nama je definitivno bilo puno teže i potpuno razumijemo u kakvoj situaciji se nalaze mladi i neafirmirani bendovi sa svojom autorskom glazbom. Zato smo sretni što im možemo pružiti priliku da krenu sa startne pozicije koju mi nismo imali.  Vjerujemo kako će ovo nekome pomoći i da će u skoroj budućnosti ostaviti trag na sceni”, objavljuje Opća opasnost.  

Dakle, zainteresirani bendovi mogu se prijaviti do 15. 9. 2019. u ponoć, a prvi dio nagrade za pobjednika je nastup prije Opće Opasnosti pred mnogobrojnom publikom u Domu sportova, 16. 11. 2019.

A tek drugi dio nagrade!! On podrazumijeva sve potrebno za dobar početak karijere – pobjedničkom bendu će biti ponuđen diskografski ugovor Croatia Recordsa, a pobjednička će pjesma (s kojom se bend prijavi na natječaj) biti objavljena i promovirana kao službeni singl najveće regionalne diskografske kuće.

Nakon zaključenja konkursa, stručna komisija sastavljena od predstavnika benda Opća opasnost i predstavnika diskografa Croatia Records će preslušati i pregledati sve dospjele kandidature te odabrati 10 kandidata za finalni krug javnog internetskog glasanja putem aplikacije koja će se nalaziti na Facebook stranici INE, pokrovitelja ovog projekta.

Tri finalista s najvećim brojem prikupljenih glasova svoje muzičko i scensko umijeće uživo će predstaviti na nastupu u klubu Hard Place gdje će stručna komisija (predstavnici Opće Opasnosti, predstavnik Ine i predstavnik Croatie Records) odabrati i proglasiti pobjednika.

Više detalja može se naći na linku.