Hidden Resonance, Mostar 2019

Na 5. mostarskoj Gitarijadi najbolji bendovi iz Prijedora, Travnika, Bihaća i Banja Luke

Muzika BiH Show Time

Na sceni Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru minulog vikenda održana je peta gitarijada ”Na putu za jug”, takmičarski program namijenjen promociji isključivo bosanskohercegovačkih rock bendova.

Ocjenom žirija, za najbolju je proglašena alter rock grupa Eho Radar iz Prijedora. Osnovani su 2017. godine u postavi Marko Divjak (glas, gitara), Denis Sikirić (bas), Nenad Popović (bubnjevi) i Nikola Grab (gitara) i do sada su izdali dva singla, “Prah” i “Tražim te”, a pobjeda u Mostaru će im omogućiti snimanje nove pjesme u produkciji MC Pavarotti.

Kao najbolji gitarista nagrađen je Alen Riđić iz travničkog aleter metal rock benda Hidden Resonance, najboljim bubnjarom proglašen je Muris Mureškić (Misery Crown, Bihać), najbolji bas gitarista je Miloš Vujić (5rolej, Banja Luka) i najbolji vokal Milena Vranjković (Neki plavi mjesec, Banja Luka).

U revijalnom programu nastupili su pobjednici prošlogodišnje gitarijade, Multicultus (Banja Luka) i sve traženiji sarajevski klupski bend Foxy Head, zapažen po uvjerljivim izvedbama klasika southern rocka i bluesa.

Foxy Head, Gitarijada 2019 (foto Bljesak.info)
Foxy Head, Gitarijada 2019 (foto Bljesak.info)