Detmeć

Detmeć, rap rock bend koji poslije 4 singla zaslužuje veliku pažnju

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

Jedan od onih novih, do prije koji mjesec anonimnih bendova, koji vas ugodno iznenade – Detmeć ima tek četiri singla u opusu, kao najavu debitantskog albuma, a već za njih možemo reći da su zreli za prvu ligu.

Detmeć je požeški rap rock band s adresom u Zagrebu. Osnovan je 2017. godine i čine ga Karlo Ćavar Massa (truba, vokal), Filip Kordovan Koc (vokal, gitara), Toni Skoko Toljo (vokal, gitara), Saša Romić Sale (bas) i Hrvoje Pandžić Hrca (bubnjevi).

Za svoj zvuk su složili najbolje naslijeđe rocka, žestoke gitarske riffove, melodični rap sa vrlo pjevljivim refrenima i dašak elektronike, a u stihovima se dotiču svih mogućih tema, od društveno angažiranih, preko ljubavnih ili, pak, samo dobre zezancije.

Prva dva singla, ”Dijelimo se” i ”Mnogo jak”, predstavili su 2018. godine, a prije tri mjeseca i treći ”Carcosa” i već to im je bilo dovoljno da izađu pred publiku u Požegi, Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu… kao jedinom putu sazrijevanja i svladavanja izazova što ih nosi živi nastup.

Uoči nastupa na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici, gdje će svirati 4. 8. i glavnu binu dijeliti sa žestokim Krankšvesterom i Partibrejkersima, Detmeć je objavio novi singl “Iza nas”, odličnu priču o ljubavi ili prijateljstvu iznesenu na originalan način.

” Ovo nije još jedna lagana ljetna pjesma već stvar za sve one koji uz glazbu žele osjetiti nešto više. Upoznavanje, bivanje, propadanje. To su tri riječi koje zrcale pjesmu ‘Iza nas’. Mnogo puta smo se našli u situacijama u kojima smo rutom ovih triju riječi izgubili odnos s nekim i gledali preobrazbu iz prijatelja u poznanika, ne znajući razloge transformacije iz ‘ja’ u ‘ono’.” – bendovski je opis pjesme.

Njihov potencijal prepoznali su u Croatia Recordsu, pa do kraja godine možemo očekivati debitantski album Detmeća pod etiketom ovog diskografa.