Rock am Ring, Photo by Franck Patrick

Zbog terorističke prijetnje prekinut prvi dan Rock am Ring

Muzika - svijet Show Time

Prvi dan najvećeg njemačkog festivala, koji se od 2. do 4. 6. održava u Nurburgu, prekinut je oko 21 sat, nekoliko sati poslije nastupa 2Cellos. Festival se, ipak nastavlja danas, uz preslagivanje programa.

Rag ‘n’ Bone, Five Finger Death Punch i Basement su na tri različite bine Rock am Ringa bili zadnji izvođači, u petak 2. 6., kad je oko 21 sat policija iz predostrožnosti naredila prekid festivala (na početku nastupa grupe The Broilers) i zatražila od posjetitelja da se raziđu kako bi mogli provesti istragu. Iz policije je stigla potvrda da su imali konkretne dokaze koji su upućivali na terorističke prijetnje.

Rock am Ring - 2Cellos
Rock am Ring – 2Cellos, festivalska fotografija

U terminu nešto ranijeg nastupa zagrebačkog 2Cellos, jedinog izvođača iz ovih krajeva na festivalu, nije bilo nikakvih naznaka opasnosti i njihov program je izveden prema planu. Međutim, najavljeni headliner Rammstein, predviđen u poslijeponoćnom terminu, ostao je bez nastupa, a na veliku žalost organizatora i publike, otkazanu svirku ne može izvesti u preostalim danima.

Neizvjesno je hoće li to moći i Liam Gallagher ili Bastille, no festival je nastavljen danas od 14 sati i organizator pokušava bar neke od otkazanih nastupa uvrstiti u drugi ili treći dan festivala.

Naslovna fotografija: Franck Patrick