Meg Ryan - Photo by Castle Rock/Nelson/Columbia/Kobal/REX/Shutterstock

Ludo takmičenje: Ko će bolje od Meg Rayan odglumiti orgazam

Duhovito Ludometar

Uzdasi glumljenog orgazma odjekivali su minulog vikenda njujorškim restoranom Katz’s koji je neobičnim takmičenjem obilježio 30. godišnjicu filma “Kad je Harry sreo Sally”, zapamćenog po kultnoj sceni snimljenoj upravo u tom ugostiteljskom objektu.

Film When Harry Met Sally obilježila je scena u kojoj Sally (koju je igrala Meg Ryan) odglumi orgazam nakon što njen partner Harry (Billy Crystal) samouvjereno kaže da žene s njim nikada nisu glumile orgazam, jer bi on svakako prepoznao razliku između ženske glume i stvarnog uživanja.

Film je premijerno prikazan 21. 7. 1989. u pred 30-godišnjicu njujorški restoran Katz’s Delicatessen priredio je takmičenje minulog petka, u kojem su kandidati imali izazov da sjednu za stol i pokušaju imitirati Meg Ryan u sceni odglumljenog orgazma.

Katz’s je otvoren davne 1888. godine i uvijek je bio popularan u New Yorku, a naročito poslije komedije “Kad je Harry sreo Sally”, iako to nije jedini film sniman u njegovoj unutrašnjosti.

U nadmetanje nije uvrštena i scena u kojoj sredovječna žena, dok posmatra Sally i njen ‘orgazam’, kod konobara naručuje svoje jelo rečenicom “Uzet ću isto što i ona”, a koja je uvrštena u 100 najboljih filmskih citata.