Oliver Dragojevic

OLIVERovih 70 – dokumentarac o posljednjem koncertu velikog pjevača

Film & Foto & TV Show Time

Jednosatni dokumentarac “OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu”, nastao iz materijala snimljenih o posljednjem Oliverovom koncertu, premijerno će biti prikazan na Pula film festivalu.

To je moja želja inače bila, govorio sam ka dite da bi trebao sa jednim ogromnim orkestrom svirat i pivat, da ja samo zatvorim oči i da me oni prate. To se sad ostvaruje.” – riječi su Olivera Dragojevića izgovorene za vrijeme priprema koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom koji je održan u zagrebačkoj Areni 11. 3. 2017.

Slavljeničko raspoloženje povodom 70. rođendana dodatno su oplemenili ugledni gosti, vrsni instrumentalisti Stjepan Hauser, Matija Dedić, Antonio Serrano i Elvis Stanić, a filharmonijom je dirigirao maestro Alan Bjelinski.

Prikaz tog velikog koncerta i pripreme za njega okosnica su šezdesetminutnog filma ”OLIVERovih 70 – Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu, kojeg su režirali Branko Drakulić i Lea Dekleva, a producent je Neno Drobnjak.

Priča je to koja nije bila planirana, ali je preranim odlaskom muzičkog velikana prerasla u dokumentarni zapis. U njemu Oliver govori o temama koje su ga zaokupljale, a sve u svojem prepoznatljivom tonu, nepretenciozno i skromno kakav je i sam bio. Iako u trenutku snimanja ni sam Oliver nije znao što će uslijediti, on gotovo proročanski govori o životu i onome što slijedi.

”Iznimna mi je čast što sam imao priliku sudjelovati u stvaranju ove ‘male priče’ o velikom Oliveru. Da nas u tome nije prekinuo njegov prerani odlazak, priča bi bila znatno veća. Ipak, svjestan sam činjenice da je vrijeme dozvolilo i više, ovo bi svejedno ostala ‘mala priča’ u odnosu na njegovu veličinu“, kaže reditelj Branko Drakulić, poznati novinar i montažer za mnoge televizijske kuće u regiji i šire, suradnik na raznim spotovima, dokumentarnim i igranim filmovima, koji se posljednjih deset godina posvećuje samostalnoj proizvodnji svih vrsta audiovizualnih djela.

Prema riječima Nene Drobnjaka, u vrijeme nastanka materijala planirano je i snimanje priprema i realizacije koncerata u Splitu, koji su otkazani zbog Oliverove bolesti, tako da je zagrebački koncert ostao posljednji, ali ”pregledavajući snimke shvatili smo da je i to malo materijala što imamo dragocjeno, te da bi to trebali prikazati Oliverovoj publici“, dodao je producent.

Film će publici prvi puta biti predstavljen 20. 7. na Pula film festivalu.

Oliver Dragojevic