Urban instinkt

Tuzlanski rapcore Urban instinkt poslije 9 godina napokon ima prvi album

Muzika BiH Show Time

Formirani 2010. godine, od početka su za svoje viđenje pulsirajućih hardcore ritmova kombiniranih sa  rap vokalima bili spremni sve da daju i devet godina poslije, pod etiketom Menarta, imaju prvi album ”Spreman sve da dam”.

Album je sniman u tuzlanskom studiju MAT, producirao ga je Dragan Divjak, a masteriran je u američkom studiju “New Alliance East” u realizaciji inženjera zvuka, producenta i muzičara Nicka Zampiella koji je radio s brojnim bendovima poput Agnostic Fronta i Terror.

Ubitačni ritmovi, energični rifovi i prodorni vokali muzički pečat su ovog albuma, čijih osam tema povezuju tekstovi vezani za psiho-socijalno stanje čovjeka u današnjem društvu, njegov opstanak i život na betonu.

Kao gost na albumu pojavljuju se dvije ikone tuzlanske hip hop scene – Edo Maajka i pjesmi “Daj joj keš” i Frenkie u “Ustani i kreni“. Stih ‘mi imamo cilj, niko neće da se preda’ motiv je potonjeg broja, ali i svega onoga što radi Urban instinkt.

Postavu benda čine Mirza Čardžić Charge (bas gitara i vokal), Edo Muminović (ritam i solo gitara), Mirza Halilagić Mita (ritam gitara) i Sead Hadžić Sejo (bubnjevi) i njihovo djelo možete poslušati na Deezeru.