lake-fest

Lake Fest: summit ex-Yu muzičara najraznovrsnijih mogućih stilova

Muzika - regija Show Time

Od Ibrice do Vranjkovića, od Bombaj štampe do Aklee Neon – deveto izdanje festivala na Krupačkom jezeru u Nikšiću okuplja izvođače iz Crne Gore, BiH, Hrvatske i Srbije nevjerovatno šarolikih stilova.

Kupanje, kampiranje (sa svim što to nosi) i muzika – u tom spoju organizator nikšićkog Lake Festa vidi motivaciju da publici ponudi nevjerovatno šarolike muzičke stilove, od kantautorskog veterana Ibrice Jusića, preko reperskih, blueserskih, hardcore metalaca i alternativaca, do nekih najmodernijih world izraza kakav njeguje nova osiječka senzacija Aklea Neon, računajući da će za svakoga ponešto zadovoljiti sve.

Prvog dana, u četvrtak  8. 8., nastupaju Akademia, Stereo banana, TBF, Željko Bebek, Dog Eat Dog i Nikola Vranjković.

Idući dan, u petak 9. 8., line up čine Off Duty, Killo Killo Banda, Ibrica Jusić, Bombaj štampa, Punkreas i Prti Bee Gee.

Zadnji dan, u subotu 10. 8., na sceni su Aklea Neon, Kolja i Grobovlasnici, Artan Lili, Kerber, Najda i Smak Tribute, te Love Hunters.

Uz popis svih izvođača organizator navodi da su cijene ulaznica 10€ za jednu noć i 25€ za tri večeri, te da je korištenje kamperskog prostora besplatmo.

Lake Fest svake godine sem muzičkog dijela posebnu pažnju poklanja kampu koji bez sumnje nosi epitet najvećeg festivalskog kampa na prostoru ex-Yu. Poznata je i naša ekološka orijentacija, čijim programima je posvećeno mnogo vremena i sredstava i s pravom je Lake Fest prvi zeleni festival u Crnoj Gori i kao takav prepoznat u regionu. Imamo i sjajnu saradnju sa RTV Nikšić pa će i ove godine biti realizovan direktan prenos sve tri noći festivala”, rekao je direktor Lake Festa Predrag Zečević.