Komuna, print screen

Video premijera: Komuna – Bože čuvaj moju braću

Muzika BiH Show Time

Bosanskohercegovačka hard rock super-grupa Komuna večeras je objavila peti singl s nadolazećeg prvog albuma na kojem je počela raditi prije dvije godine.

Komuna je nastala u rano proljeće 2017. i početkom ljeta je objavila premijerni singl ”Kad padnu mostovi”, sa četiri gostujuća pjevača (Tifa, Zoran Predin, Kiki Lesendrić i Toni Janković), što je privuklo veliku pažnju publike, koja je sa znatiželjom počela čekati na najavljeni album.

Izlazak je planiran za istu godinu, ali izjava osnivača i lidera benda, Mirka Šenkovskog Geronima ”neću da zbrzam, hoću da album bude antologijski”, na kraju je presudila da album još uvijek nije vani.

Komuna je nastavila nizati singlove, ”Himna”, ”Utjeha” i ”Faraoni”, te stigla do petog ”Bože čuvaj moju braću”, a najviši produkcijski i audio i video standardi opravdavaju razlog za ‘kašnjenje’ albuma te Geronimovu tvrdnju da će bend ponuditi izuzetan album.

Novu pjesmu, kao i ostale, autorski potpisuje Geronimo, dok su u instrumentalnoj postavi gitaristi Samir Sinanović i virtuozni Emir Hot, bas gitarista Robert Barić, bubnjar Damir Bumbar Sinanović i klavijatursita Kenan Glavinić.