Može li ‘Tiha balkanska većina’ stvoriti bolje društvo

Metropol Samo urbano

Prije nepuna dva mjeseca rođena je globalna regionalna društvena kampanja #ShareLove, koju je simbolično započela priča o ‘’spontanom i hrabrom činu jednog mladog Zadranina’’.

Motivirana tom pričom (podjetnik je ovdje), ali i sličnim pothvatima istaknutih ličnosti, EXIT fondacija iz Novog Sada, u saradnji sa Munja Inkubatorom Društvenih Inovacija iz Sarajeva, te info platformom za osnaživanje mladih hocu.ba i uz podršku Ambasade SAD u Bosni i Hercegovini, pokrenuli su kampanju #ShareLove.

U formi panel diskusije ‘’Tiha balkanska većina’’, kampanja koja za cilj ima podsticanje i širenje ljubavi, mira, tolerancije i stvaranje dobrih međususjedskih odnosa u regionu, stiže u Sarajevo.

U subotu, 13. aprila u 16h u zgradi RTV Doma u Sarajevu, s moderatoricom Aidom Alilović Jokanović, na na panelu će govoriti Ida Prester, pjevačica bendova Lollobrigida i Maika, Dino Šaran, frontmen benda Letu štuke, Jure Zubčić, aktivista i učesnik #ShareLove akcije, Ivan Petrović, predsjednik UO EXIT fondacije, Jan Zlatan Kulenović, direktor Inkubatora društvenih inovacija Munja, i Nemanja Cvetković, predsjednik udruženja Balkanac.

Na događaju će biti prikazan i dokumentarni film ‘’Kuća je tamo gdje su mi prijatelji“ u produkciji udruženja Balkanac, a poslije panela će biti priređen #ShareLove party.

Panel diskusija ima smisla ako u njoj bude sudjjelovalo što više onih koji spadaju u ‘tihu balkansku većinu’, pa organizator obavještava da se zainteresirani mogu javiti na  mail exitfoundation@exitfest.org do petka, 12. aprila u 17h ili na 0617134905.

Kosa