Porto Morto live

Porto Morto i novi album – druga epizoda kreativne lude otkačenosti

Muzika - regija Show Time

Zagrebački mnogoljudni sastav Porto Morto, koji uporno odbija svrstavanje u određenu žanrovsku ladicu, objavio je svoj drugi album koji je s hvaljenim prvijencem povezan istim opisima – zaigran, svjež, originalan.

Porto Morto je formiran 2011. unutar zagrebačkog JeboTon kolektiva (ha, valjda je i taj naziv  slikovita odrednica njihovog ‘no rules’ pristupa stvaranju muzike) i s prvijencem istoga naziva, kojeg su izbacili tek krajem 2016. godine, privukli su veliku pažnju i naklonost alternativaca.

Novi, tek objavljeni album “Portofon”, opet je pun svježih ideja, inovativnih melodija i originalnih aranžmana, što je pokazao prvi singl “Kuća” s kraja prošle godine.

Ovakav ‘’Portofon’’ morao je navesti i velikana inovacija Darka Rundeka da pozvoni na vrata Porto Morta, pa im gostuje u pjesmi “Hodaj”.

Album je moguće poslušati na Bandcamp profilu i YouTube kanalu benda, a kad svladate gradivo, bend poziva na koncertnu promociju zakazanu za 26. 4. u Tvornici Kulture.

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas), Juraj Borić (truba, glas) i Marin Živković (saksofon).

Koliko god im nemilo bilo klasificiranje i poređenje, ipak ćemo dodati da su Porto Morto nešto najbliže što se kod nas smjestilo uz bok kreativnoj ludoj otkačenosti Talking Pcycho Killer Headsa.

Pozvonite, iako su vrata otvorena…

2 razmišljanja na “Porto Morto i novi album – druga epizoda kreativne lude otkačenosti

Komentari su zatvoreni.