No Rules, Tuzla

Tuzlanski bend No Rules konstantan i uporan na svojoj ‘cesti bola’

Muzika BiH Show Time

Jedino pravilo u vezi jedinog benda u BiH koji vozi cestom punokrvnog blues-rocka, i to već punih 20 godina, jeste – upornost.

Za tuzlanski No Rules ova 2019. godina je jubilarno slavljenička. Napunili su 20 godina muzičkog staža, koji je ispunjen s četiri albuma i nebrojenim koncertima.  Istina, puno više u okolnim zemljama nego u svojoj BiH (uz zanimljivu činjenicu da su posebno dobrodošli u Sloveniji).

Je li lokalni nepotizam u pitanju? Nije, jer za njega treba puno više od ovoga što na siromašnom rock tržištu vlada, gdje je medijski i svirački prostor za grupe profila No Rules minimaliziran. Svejedno, bend iz grada iz kojeg su jedino reperi uspjeli probiti sve barijere ostaje dosljedan na svojoj muzičkoj ‘cesti bola’.

Sa još uvijek aktuelnog albuma ‘’Na cesti bola’’, objavljenog prije dvije godine, aktuelizirali su video spotom singl “Nepotizam”, čija priča asocira na legendarnu ‘’Čudnu šumu’’ YU grupe, ali je ovovremenski oporija.

”Nepotizam oslikava društveno stanje beznađa u BiH, ali se lako može prenijeti na cijelu regiju. Riječ je o dječjoj pjesmici, o šumskim zvijerima te nepotizmu koji vlada između medvjeda, lavova i vukova u šumskom carstvu, a opisan je na iznimno sarkastičan način. Svako uspoređivanje likova u spotu sa stvarnim likovima iz života je slučajno” – kaže autor pjesme i gitarista/pjevač Goran Čampara.