Novi bh. singlovi: Bukowskee ‘Mahala zna’ & BruhUuhu ‘Music’

Muzika BiH Nova ploča Show Time

Emir Bukovica u svom backside opusu kao Bukowskee opet ima nešto novoga kazati. U zanimljivom projektu “Virtuelni muzej starih zanata” angažiran je muziku i tako je nastala balada “Mahala zna”.

Radeću muziku za projekt, priča Bukovica, kopao je po arhivskoj građi o davnašnjim i skoro zaboravljenim zanatima u Sarajevu, pa je otkrio romeo-julijevsku ljubavnu priču unuke jednog kazandžije i sina bozadžije, koju je oživio svojim stihovima i melodijom.

Pjesmu je snimao u američkom studiju “Definition Media” na Floridi i u poznatom sarajevskom studiju “Long Play”., a u skladu s idejom virtuelnog Muzeja starih zanata, produkcija Digi.ba je kreirala i inovativni video spot kao prvi Virtual Reality (VR) muzički klip u Bosni i Hercegovini.

Zenički rock-electro industrijalni BruhUuhu dosljedno svakih nekoliko mjeseci objave novu pjesmu i s aktuelnim novitetom ”Music” sve su bliže zaokružavanju albuma prvijenca.

Pjesmu u nešto smirenijem tempu u odnosu na prethodni opet autorski potpisuje cijeli bend, Ernad Bihorac (vokal/gitara), Solo Semir  (udaraljke/vokal), Nermin Bihorac (DJ), Duško Kostić  (bubnjevi) i Boris Marković (bas), a spot su kreirali Ernad Bihorac i Duško Kostić, zajedno sa glumcem Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, Adisom Mehanovićem, koji ima i glavnu ulogu u upečatljivoj kratkoj filmskoj priči.