Zoran Predin

Objavljen album ‘Zoran pjeva Arsena – Zoran Predin & Damir Kukuruzović Django Gruop’

Muzika - regija Show Time

Godinu u kojoj slavi 40 godina uspješne karijere, poznati slovenski kantautor Zoran Predin započeo je prilično aktivno. Već na samom početku godine u studiju Croatia Recordsa započeo je sa snimanjem novog studijskog albuma “Zoran pjeva Arsena”, ovog mjeseca u ZKM-u je predstavio svoju novu knjigu “Glavom kroz zid”, a već 7. 3. veliki jubilej će proslaviti koncertom “Ljubavnik iz ormara” u Lisinskom.

Predin je jedan od najznačajnijih novovalnih kantautora kojeg krasi posebna poetika, a zbog doze prvokativnosti i crnohumornih tekstova koje je pisao za grupu Lačni Franz, čiji je osnivač, često je bio i na meti tadašnje vlasti.

Za Arsena Dedića veže ga dugogodišnje prijateljstvo, a velikog autora osjećao je i kao mentora, starijeg brata, svoju srodnu poetsku dušu. Upravo zato, nakon velikog uspjeha albuma Matije Dedića “Matija svira Arsena”, rodila se ideja za album “Zoran pjeva Arsena”. Predin je odabrao dvanaest pjesama koje su snimljene u gypsy swing aranžmanima i njegova dugogodišnji rad s Damirom Kukuruzovićem i njegovim Django Group omogućio mu je da svoju ideju ostvari na najbolji način. U novim aranžmanima violinista Bruna Urlića i Zorana Predina, Arsenovi klasici poput “Kuća pored mora”, “Moderato Canatbile”, “Ni ti, ni ja”, “Imenom sam tvojim zvao”, “Pamtim samo sretne dane” dobile su novi stil koji će sasvim sigurno podjednako oduševiti Arsenovu i Predinovu publiku, ali i sve one koji vole Leonarda Cohena i Vaya con Dios.

Novo Predinovo izdanje, osim na CD-u, uskoro će biti objavljeno i na vinilu.

Nekoliko pjesama s ovog albuma premijerno će biti izvedeno na koncertu u Lisinskom, 7. 3.

Uz Matiju Dedića kao gosta, Predin će odsvirati i pjesme s njihovih zajedničkih albuma “Tragovi u sjeti”, a uz akustični Lačni Franz i gošću Anju Ruper iz Videsexa publiku će provesti kroz legendarne pjesme iz osamdesetih te novijeg albuma “Akustična pusa”.

Predin pjeva Arsena