Sejo Sexon RTRS

Sejo Sexon nakon burne rasprave o autorskim pravima napustio studio RTRS-a

Glas.ba RTV InMediaStres

Frontmen legendarne sarajevske grupe Zabranjeno pušenje napustio je sinoć vidno iznerviran studio RTRS-a nakon burne rasprave o autorskim pravima u kojoj mu je vlasnik banjaličkog Hard Rock radija rekao da je ili pijan ili drogiran.

U sinoćnjoj emisiji RTRS-a “Ukrštenica”, tema je bila posvećena autorskim pravima, mogućim zloupotrebama i generalno stanju tržišta po tom pitanju.

Na pitanja voditeljice za Sinišu Tomića, direktora banjalučkog Hard Rock radija, da li pojedine radio stanice friziraju podatke, kako bi u konačnici određeni autori pjesama imali koristi, počela je žestoka rasprava.

Na tvrdnje Tomića da ne vjeruje u to i da većina radio stanica ima pristup i da se može provjeriti šta se sve puštala u eter, uslijedila je Sexonovas reakcija. Frontmen Zabranjenog pušenja usprotivio se tom stavu, na što je Tomić još žustrije reagirao kazavši Sexonu: “Prestani me prekidati, jesi li pijan ili drogiran?”.

Na to je Sexon napustio studio. Prije toga, voditeljica je pokušala smiriti tenzije, no muzičar je samo ustao i dok je odlazio iz studija, još je rekao: – Ovo je stvarno sramota što pričate, u životu to nisam vidio, a već se 30 godina motam po ovakvim mjestima.

Dodajmo da je Davor Sučić, inače, višegodišnji predsjednik Upravnog odbora AMUS-a, agencije za zaštitu muzičkih autorskih prava u Bosni i Hercegovini.