Bernays Propaganda se vraća na scenu u velikom 33@150 stilu

Muzika - regija Show Time

Najuzbudljiviji makedonski bend u zadnjih desetak godina, Bernays Propaganda, vraća se koncertima poslije nekoliko godina pauze i u okviru povratničke turneje svira u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu.

Od debitantskog albuma ‘‘Happiness Machines“ (2009.) do četvrtog studijskog izdanja ”Politika“ (2016), skopski muzičari ostali su dosljedni filozofiji da ‘ništa nije zabranjeno i na svaku nepravdu se mora odgovoriti’. Angažirani stihovi, pankerski stav, new-wave spremnost na eksperimente proizvode tri nuklearna reaktora energije i ritam koji vam ne dozvoljava da na koncertima stojite po strani.

Odsvirali su brojne turneje i stotine koncerata u Evropi i Americi. Bili su i ostali omiljeni bend publike i muzičkih kritičara, ali u trenutku kada to niko nije očekivao, Bernays Propaganda su, poslije “Politike” i još jedne runde intenzivnih koncerata odlučili da smanje svoje aktivnosti, a članovi su se posvetili svojim solo projektima (Vasko Atanasoski, My Tear, 21 vek…).

Bernays-Propaganda

Poslije nekoliko godina zatišja, Bernays Propaganda se vraća u svojevrsnoj “best of” formaciji. Uz Kristinu Gorovsku (vokal), Vaska Atanasoskog (vokal, gitara) i Denija Krsteva (elektronika), bendu su se priključili i Rade Jordanovski (bas) i Kristijan Lafazanovski (bubanj).

Poslije nedavno objavljenog EP izdanja “Ništo nema da ne razdeli” i spota ”Mojata Marija”, te najavljujući za jesen ove godine novi album “Druga mladost, treći svetski rat”, Bernays Propaganda kreće na prvu turu povratničke turneje, na čijim koncertima će izvoditi 33 pjesme ili 150 minuta muzike. Na repertoaru će se, osim brojeva iz njihovog opusa, naći i neke od pjesama ostalih bendova u kojima je ekipa svirala i još svira (XaXaXa, My Tear, 21 vek i Vasko Atanasoski).

Raspored Bernays Propaganda Hit parade:

07.02 @Klub Gromka, AKC Metelkova mesto Ljubljana/SLO
08.02 @Klub Močvara Zagreb/HR
09.02 @Elektropionir Beograd/SRB
10.02 @Crna kuća Novi Sad/ SRB