Jennifer Hudson

Snima se film o veličanstvenoj Arethi Franklin

Film & Foto & TV Show Time

Kazališna redateljica Liesl Tommy izabrana je kao autorica filma o životu ‘Kraljice soula’ Arethe Franklin, a glavnu ulogu će tumačiti R&B pjevačica i glumica Jennifer Hudson, objavili su američki mediji.

“Priča o putovanju Arethe Franklin od dječje zvijezde u Detroitu do velike međunarodne dive puna je borbe i trijumfa. Njezin život jedna je od najvećih američkih priča svih vremena”, riječi su rediteljice Tommy u povodu velikog priznanja koje je dobila ovim izborom, iako zapravo nema iskustva na filmu.

Uloga velike Arethe, koja je preminula 16. 8. prošle godine u 76. godini, pripala je dobitnici Oscara, 37-godišnjoj Jennifer Hudson. Prema pisanju američkih medija, upravo je Aretha Franklin odabrala Hudson da njen lik tumači u filmu.

Već najkraći pregled njene karijere potvrđuje da je izbor odličan. Nakon što je pojavila u American Idolu, Jennifer Hudson je dobila ulogu u romantičnoj muzičkoj drami ”Dremgirls” i, po nepodijeljenim ocjenama, njena kreacija je, uz ulogu koju je ostvario Eddie Murphy, u velikoj mjerio doprinijela brojnim nagradama, među kojima su tri Zlatna globusa i dva Oscara.

Diskografski debi, album ”Jennifer Hudson” iz 2008. godine, bio je jednako uspješan – nagrađen je Grammy trojefom za najbolji R&B album godine. Napokon, činjenica da je 2013. dobila svoju zvijezdu na znamenitoj hollywoodskoj Stazi slavnih potvrđuje da je Hudsonova najbolji mogući izbor da na filmu tumači Arethu Franklin.

Na sprovodu soul dive u Detroitu jedan od posebnih trenutaka bila je emotivna izvedba pjesme ‘Amazing Grace’ u interpretaciji Jennifer Hudson.