Letu štuke (foto Nemanja Đorđević)

Slavonski Ferragosto Jam – promišljen, osviješten, drzak i zaigran

Muzika - regija Show Time

Ispekli su Slavonci zanat u prethodnih 11 godina i za ovogodišnje izdanje najavljuju eksploziju prvenstveno domaćih zvukova, pokazujući da festival može itekako biti uzbudljiv i bez velikih svjetskih imena.

Ferragosto Jam na Orahovačkom jezeru kod publike je već poznat kao jedan od najopuštenijih festivala u regionu, a nižući imena izvođača dogovorenih za 12. izdanje, od 2. do 5. 8. 2019., postaje i sve uzbudljivija ljetna destinacija za rock nomade.

Nakon ranije najavljenih grupa Goran Bare & Majke, Nipplepeople i M.O.R.T., festival objavljuje dva nova velika headlinera, splitskog repera Vojka Vrućinu i sarajevske alter rock Letu štuke, te nove uzdanice Ogenj, Sfumato i Ischariotzcky.

Miješajući regionalno popularne zvijezde sa ‘svježnim igračima scene’ čije vrijeme već polako dolazi, festival se pokazuje kao promišljen, osviješten, drzak i zaigran, upravo onako kako opisuju trenutno najtraženije koncertno ime, Vojka V, a obećavajući da će se finalna brojka popeti na oko 50 izvođača iz obje kategorije, Ferragosto Jam se nameće kao ultimativni promotor i kreator domaćih snaga.

Zvijezde ne treba predstavljati, pa ćemo se posvetiti novima – koprivnički Ogenj uspoređuju s Flogging Molly zbog sklonosti energičnim i veselim punk rock poskočicama, zagrebačka fusion/funk trojka Sfumato iz popularnog kolektiva Jeboton hrabro istražuje sve više publike očarava svojim zavodljivim grooveom, a 11-člani indie pop bend Ischariotzcky iz Brela se sve češće spominje kao moderno otkriće domaće scene.

Akustične dnevne svirke, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti, te večernji koncerti na nekoliko pozornica učinili su Ferragosto u prvoligaškog igrača u ligi mnogobrojnih festivala u regiji.

Ulaznice su dostupne na stranici Entrio do 4. 2. po cijeni od 100 kuna za sve dane festivala.