Izdvajamo 3 karantinska projekta – Činčila,  Mustra Orchestra i Pop rock škola Sisak

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Svakodnevno se u cijeloj regiji muzičari na svoj primjereni način nose sa izazovom izolacije, potvrđujući da kreativnost ne poznaje ograničenja.

Činčila Home Karanjtin Šov djelo je sarajevske alternativne grupe Činčila, koja je svoju pjesmu “Inside” sa nedavno objavljenog albuma “Bez oblika” kreirala kao video snimljen mobitelom u kućnoj izolaciji.

Njihova poruka o pozitivnom duhu jednaka je svim ostalim karantenskim projektima, ali interpretacija u spotu, koji autorski potpisuje frontmen Vanja Solaković, tipično je otkačena za stil Činčile, dakle zabavna za gledanje.

Travnički fusion sastav Mustra Orchestra i sarajevski fusion gitarski virtuoz Boško Jović zajednički potpisuju kompoziciju “Sam”, koja će se naći na novom albumu Mustra Orchestra najavljenom za jesen ove godine.

Iako će kasnije, uz objavu albuma, pjesma dobiti standardni spot, ovo izazovno vrijeme bio je poticaj za video koji je prilog kampanji #stayhome, pa donosi kadrove praznih gradova sa svih strana svijeta.

Svi smo, dakle, jednako sami, ali “kada se slegne prašina u ova četiri zida, kad ušuti tišina od ponosa, od stida, u oku skupe se snovi crno-bijeli i u boji, sve ih pusti pa lovi, neka odlete kud koji” snažna je poetska poruka iz Travnika i Sarajeva.

Sisačka Poprock škola jedan od fenomena je već sama po sebi, pa je jedinstvena i u ovo zahtjevno vrijeme – poznati blues autor Boris Hrepić Hrepa napisao je muziku i tekst pjesme ”Ostali smo doma”, koju je aranžirao i producirao Miroslav Miro Dimić, a u izvedbi ‘od sobe do sobe’ sudjeluje  tridesetak djece, polaznika Međunarodnog Blues Kampa Lonjsko polje, koji sviraju i pjevaju i Zagreba, Novog Sada, Petrinje, Siska, Ludine, Posavskih Brega, Čazme, Ivanić Grada, Popovače i Kutine.