Pacijente bar slušajte ako ne možete gledati

Muzika - regija Show Time

Doktor Lovro je ravnatelj privatne ludni… psihijatrijske klinike. I on zna kako izliječiti pacijente – glazbom! Valentina je glazbenica koja je ostavila surovi svijet show businessa i pobjegla na osamljeni otok. Ali Valentinin bivši beskrupulozni menadžer Robert ima neke svoje planove. S doktorom Lovrom u njegovoj klinici sklapa “luđački” profitabilan poslovni dogovor. Sudbina će tako umiješati prste i spojiti Valentinu i naivnog doktora Lovru.

Ovo je okvir priče u mjuziklu “Pacijenti” koji je 4. 10. premijerno izveden u prepunoj zagrebačkoj dvorani Lisinski. Za veliko zanimanje publike pobrinuli su se autor libreta, hvaljeni pisac Miro Gavran, autori muzike i stihova, Tonči & Vjekoslava Huljić, redatelj Igor Barberić te probrana glumačka postava.

Pacijenti, mjuzikl

Lisinski je bio ispunjen i na izvedbama prije nekoliko dana, 19. i 20. 4., pa je zakazana i sljedeća za 9. 11.

No, za sve one koji nemaju mogućnost pogledati ”Pacijente” na sceni, izdavačka kuća Croatia Records je objavila CD sa pjesmama iz mjuzikla.

“Ima nešto u tome” (Doris Dragović i Jacques Houdek), “Srce za vodiča” (Petar Grašo feat. Hana Huljić), “Psihopat” (Psihomodo pop) te “Macho man” (Magazin) neku su od brojeva koji su već osvojile medijski prostor, a izdanje sadrži još 9 pjesama koje izvode Damir Kedžo, Tonči & Madre Badessa band te članovi ansambla mjuzikla (Dino Antonić, Doris Teur, Davor Lovrinić, Bruna Oberan, Vedran Roljić, Gordana Marković, Stjepan Lach, Nikša Ovčina i Matej Mudrovčić).