FENA Novost: Molitveni pohod na Bobovac pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-22 15:37:03

Molitveni pohod na Bobovac pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH

SARAJEVO, 22. oktobar (FENA) – Ministrica obrane BiH Marina Pendeš predvodila je danas izaslanstvo Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH na petnaestom molitvenom pohodu Bobovcu katolika pripadnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH.

U pohodu na kraljevski grad Bobovac nazočili su i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, zamjenica predjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, brojni pripadnici OS BiH, na čelu s načelnikom ZS OSBiH general pukovnikom Antom Jelečem, kao i mnoštvo drugih predstavnika državne, entitetskih, županijskih i općinskih vlasti i institucija. Molitvenom pohodu nazočili su i vojni izaslanici Republike Hrvatske i Slovenije.

Program molitvenog pohoda započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice ispod starog grada Bobovca, odakle se po običaju organizirano, u molitvenoj procesiji, krenulo prema Bobovcu.

Svetu misu predvodio je kardinal Vinko Puljić uz koncelebraciju vojnih biskupa BiH i RH, Tome Vukšića i Jure Bogdana, u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive.

– Za domovinu i jednakopravnost, za dobrotu i da se svaka zloća otkloni, došli smo moliti za našu rodnu grudu koja je toliko natopljena krvlju, da na ovoj grudi ostanemo i opstanemo u suradnji sa svima koji ovdje žive – kazao je ovom prigodom kardinal Puljić.

Kardinal Puljić je odredio i da se 25. listopad, smrtni dan kraljice Katarine Kosača, u svim župama slavi Misa za Domovinu.

Nakon procesije i misnog slavlja upriličeno je prigodno druženje vjernog puka, crkvenih dužnosnika i djelatnika MOBiH, te pripadnika OSBiH – saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) D.V.