Sony gramofon

Novi bežični Sony gramofon – doživite preporod vinilnih ploča sa stilom

21. vijek Tehnologija

​Veliki povratak popularnosti gramofonskih ploča, uz strast prema zvučnom kvalitetu koji ovaj medij pruža, navodi sve veći broj hi-tech kompanija da se vrate gramofonima, a u spoju starog i novog Sony želi premostiti generacijski jaz stvarajući model sa bežičnom tehnologijom.

Sony je najavio model PS-LX310BT, koji se može povezati sa zvučnicima na tradacionalan način, ali i bežičnim zvučnicima preko Bluetooth konekcije. Tako novi gramofon ide u skladu sa trendom da se stare tehnologije pakiraju u nove gadgete, odnosno da se spajaju ‘prastara’ vremena s najnovijim tehnološkim ostvarenjima.

sony-gramofon

LX310BT donosi topli zvuk ploča u svaki bežični zvučnik, soundbar sustav ili slušalice s dodatkom ugrađenog Bluetooth uređaja, pružajući vam potpunu slobodu slušanja. Spajanje uređaja sasvim je lako – samo upotrijebite namjensku bluetooth tipku i, zahvaljujući funkciji potpuno automatske reprodukcije, kad pritisnete ”play” muzika se odmah počinje reproducirati s posljednjeg spojenog uređaja. To omogućava jednostavno korisničko iskustvo tako da svako može uživati u pločama. Osim toga, za one koji više vole žičnu vezu, gramofon ima i audio-kablove.

LX310BT omogućava različite izabrane razine pojačanja zvuka, nisku, srednju i visoku. Time se osigurava široka kompatibilnost gramofonskih ploča prilikom korištenja različitih sistema reprodukcije i Bluetooth veze za podešavanje jačine zvuka. Tu je i ugrađeno pretpojačalo zvuka, koje se može koristiti uz pojačala koja omogućavaju samo vezu na razini linijskog signala.

Tehnologija zvuka i kvaliteta izrade poboljšani su kako bi ploče zvučale bolje nego ikada. LX310BT ima disk od lijevanog aluminija radi izvanrednog balansa zvuka i novi dizajn tonske ručke radi stabilnosti zvuka. U kombinaciji s debelim i čvrstim poklopcem radi sprečavanja rezonancije, uživanje u gramofonskim pločama je nesmetano.

LX310BT ima moderan izgled i kvalitetno je izrađen, a na tržištu će biti od četvrtog mjeseca 2019. godine s preporučenom maloprodajnom cijenom od 200 eura.

Izvor: pcchip.hr