Po kratkom postupku, uzivo

Novi ‘Odjeb’ je lansiran – Po kratkom postupku

Muzika - regija Show Time

Punk grupa iz Beške, malog mjesta tridesetak kilometara od Novog Sada, objavila je album ”Slika i neprilika” i intenzivno ga već predstavlja na živim nastupima.

Grupu koja se zove Po kratkom postupku čine Filip Jurić (vokal i bas), Miroslav Veselinović (gitara) i Željko Stojanović (bubanj) i deset pjesama novog albuma snimili su u novosadskom studiju ”Socijala” sa gostima, pjevačem Zoranom Gagićem (NPZ) i trubačem Dušanom Kovačevićem (Mamurlook), a upravo je truba dala poseban štih standardnom punk zvuku.

Miksanje i mastering obavio je Vlasdimir Radusinović Radule (Atheist Rap), dok je album objavila izdavačka kuća R’n’R records iz Beograda.

Mediji u Srbiji bend PKP opisuju kao vrlo usviranu i ozbiljnu grupu muzičara, koja je zaslužila ozbiljniju popularnost, što, poslije slušanja pjesama, ne osporavamo, ali dodajemo – da bi to i ostvario, bend mora biti ozbiljnije posvećen komunikaciji sa medijima i još više publikom. Bog ili Zuckerbergovi dali su ovoj digitalnoj generaciji moćan i manje više besplatan alat u ruke, koji brojni muzičari ne koriste koliko bi mogli i trebali.

Zbog toga ni u ovoj priči ne možete pročitati ozbiljnu biografiju benda.

Ali ga bar možete poslušati. TBF nam je prije 18 godina priuštio ”Odjeb je lansiran”, dok Beščani na punkerski konkretan način u eter šalju samo ”Odjeb”.