Čovek bez sluha

Čovek bez sluha: U rocku nema foliranja, jer je on rijeka koja teče

Muzika - regija Show Time

STANIMO U GARD – Pesma koja je napisana i u demo verziji, između jedne večeri i narednog jutra bila spremna  za predstavljanje ostatku benda. Otišao sam pod tuš da sa sebe sperem neku već simptomatično groznu vest koju sam pričitao na internetu i pomislio „hoće li više neko progovoriti i hoćemo li makar stati u gard??“. Vratio sam se za tastaturu, dohvatio gitaru i uradio ono što umem.

ŠTA NUDIŠ TI? – Inspirisano oblikom koji je današnja ljubav ili prosečna veza poprimila. Ne postoji poverenje, ne postoji tolerancija, ne postoji poštovanje tuđeg. Muškarci najčešće misle da se sve da kupiti, a devojke da je dovoljno u „miraz“ doneti samo svoje zanosne obline. Da li je vreme istinskih dama i pravih frajera zaista prošlo? Zašto onda tugu ne gasimo materijalnim stvarima, nego prelepom ljubavnom pesmom koju je neki nepopravljivi romantik davno napisao?

U KUĆI ŽUTE ŠTAMPE – Moje viđenje spone uzrok – posledica. O problemima se govori i izjašnjava na vreme. Jer kada pola društvenih mreža oplakuje samoubistvo rok zvezde ili prvog komšije, tada je za emotikon sa suzicom kasno.

OSMEH NA LICE – Poruka da život najčešće ne namešta kockice onako kako smo mi želeli da padnu i savet da jedino poštovanjem sebe možemo da zaslužimo poštovanje drugih. Takođe i parafraziranje one čuvene „koga nema, bez njega se može“. Čovek sebi ne sme da dozvoli da zbog  jednog drveta ne vidi celu šumu.

DOBRO U LJUDIMA – Tema ove pesme je opravdana zabrinutost zbog smera u kom se čovečanstvo kreće, ali i pozivanje na verovanje u to da Dobro pobedi na kraju gotovo svake priče.