Progres

Progres otkriva ‘Stvarnost’: punk je još živahan – među veteranima

Muzika - regija Show Time

Ovih dana je pod etiketom nezavisne izdavačke kuće Take It Or Leave It Records objavljena “Stvarnost”, drugi album kraljevačkog punk rock benda Progres, jedne od veteranskih ekipa koje se još ne predaju.

Progres je nastao 1993. godine u Kraljevu, koji je u to vrijeme bio jedno od znamenitih punk središta u Srbiji, s nekoliko zanimljivih bendova različitih podvrsta punka i hard corea (O.P.D, Hoću! Neću!, Totalni promašaj…). Početak im je bio uobičajen: brojne klupske svirke, nastupi na festivalima – Priča u Čačku, Street Art u Kraljevu, Velikogradištanska gitarijada, gostovanja u Beogradu i Kragujevcu – i onda neizbježne autorske ambicije koje su uozbiljile cijelu priču.

Progres čine: Bojan Perović (bubnjevi), Bogdan Živaljević (bas), Milan Popović (gitara) i Goran Zeko Stanisavljević (gitara i  vokal).

Pjesme za album ‘’Stvarnost’’ snimali su u kragujevačkom studiju “Češnjak”, a producirao ga je legendarni Saša Vujić-Vuja, gitarista i pjevač kragujevačke punk/HC grupe Kbo!.

Uz novi album, objavljen na CD formatu i svim relevantnim digitalnim platformama, Take It Or Leave It Records je reizdao na digitalnim platformama i njihov prvi album “Podigni glas” iz 2000. godine.

Novi album prati i prvi video za pjesmu “Put”.