Noć teatra

Četrdeset programa u ovogodišnjoj Noći teatra za BiH

Cooltura Gledam

Noć teatra 2018 se održava tradicionalno treću subotu u mjesecu novembru, a teatarske kuće i druge ustanove kulture će otvoriti svoja vrata i slaviti teatarsku umjetnost u 12 gradova širom Bosne i Hercegovine i sa rekordnih 40 programa.

I ove godine Bosansko narodno pozorište Zenica je koordinator Noći teatra za BiH, gdje se deveti put za redom održava ova manifestacija evropskog karaktera i u kojoj ove godine učestvuje 10 zemalja – Hrvatska, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Austrija, Mađarska, Češka, Bugarska i Belgija.

Na konferenciji za medije u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjoj Luci, koordinatorica Noći teatra za BiH Merima Handanović i predstavnica Narodnog pozorišta RS-a Aleksandar Matrak najavili su bogat program u subotu, 17. novembra, naglasivši da se ove godine u 12 gradova priređuje ukupno 40 programa, među kojima su 21 predstava od kojih su čak četiri premijerne izvedbe, koncerti, modne revije, radionice za djecu i odrasle, predstavljanje knjiga, obilasci pozorišta, te online teatarske izložbe.

Gradovi su kojima će publika imati priliku da uživa u cjelodnevnim programima ove godine su Zenica, Banja Luka, Kakanj, Konjic, Srebrenik, Travnik, Sarajevo, Tuzla, Mostar, Brčko, Bugojno i Trebinje, a na narednoj stranici donosimo raspored i satnice svih programa.