HTC

Virtualna realnost kao tech budućnost: HTC Vive lansirao paket premium usluga

21. vijek Tehnologija

HTC Vive platforma virtualne realnost predstavila je svoju novi izgled, novi hardver i novi softver, koji su dostupni isključivo za komercijalnu upotrebu.

Kako kažu u kompaniji, uz ovo potpuno rješenje, koje pokreće mobilna VR platforma Qualcomm Snapdragon 835 Mobile, poslovni korisnici sad mogu stvarati i surađivati sa svojim zaposlenicima i korisnicima na potpuno nov i efikasan način. Za ilustraciju – kompanije diljem svijeta, među kojima su i SimForHealth i Volkswagen Group, već implementiraju Vive za obuke, simulacije i dizajn proizvoda.

Tvrtka je predstavila portfelj Vive Focus, novi, samostalni naglavni zaslon za poslovne korisnike; Vive Wawe VR SDK, otvorenu VR platformu za programere koji će stvarati sadržaje za samostalne uređaje, te Vive Sync, korporativni alat za kolaboraciju.

HTC Vive_Focus
HTC Vive_Focus

Vive Focus će biti dostupan u 37 zemalja diljem svijeta. Vive Focus pokreću platforma Vive Wave te sadržaj Viveport, inovativne samostalne naglavne jedinice savršene za tvrtke koje žele potpuno mobilno VR iskustvo. Vive Focus nudi kombinaciju snage i prenosivosti, kao i najvišu rezoluciju grafike na samostalnim naglavnim jedinicama, bez potrebe za korištenjem računala. Korisnici mogu koristiti uređaj bez žica, s ugrađenim zvučnicima te autonomijom do tri sata aktivne uporabe s jednim punjenjem.

Vive Focus može se upariti s profesionalnim programom usluga Vive Enterprise Advantage, koji nudi komercijalno licenciranje, dodijeljenu podršku te servisne usluge za Vive hardver za poslovne subjekte. Advantage program nudi zaštićenu kupnju s prilagođenim jamstvima, ograničenim vremenom neaktivosti, dodijeljenom podrškom te naprednim aplikacijama za upravljanje uređajima, kao što su Kiosk mod i batch konfiguracijska značajka.

HTC Vive_Focus

Novi Vive Wave VR SDK nudi otvoreno sučelje, omogućuje interoperabilnost među brojnim mobilnim VR naglavnim jedinicama i opremom, uz Viveport za univerzalnu distribuciju i prodaju za sve uređaje Vive Wave. Programerima VR sadržaja je omogućen učinkovitiji razvoj, prijenos i objavljivanje sadržaja, kao i znatno širi dosek potencijalnim klijentima na različitim VR naglavnim setovima. Istovremeno se hardverski partneri, usporedno s fundamentalnom VR optimizacijom, mogu fokusirati na inovaciju uređaja, s pristupom jako potrebnoj kvaliteti VR sadržaja putem platforme Viveport.

Predstavljen je i Shadow Creator koji stvara Shadow VR, integrirani naglavni ekran s podrškom za 6DoF kontrolere, koji ima inovativnu funkcionalnost, mogućnosti i izvrsne performanse.

Partnerstvo s Viveom i Waveom donosi nam dvostruko, rekao je Jinxin Hu, glavni izvršni direktor Shadow Creatora. “Omogućuje nam da kroz otvorenu platformu ostvarimo razne modele profita i pomaže nam u povezivanju s većim brojem globalnih korisnika, čime se povećava međunarodna reputacija naše tvrtke i utjecaj brenda”, ističe Hu.

Vive je predstavio i Vive Sync, aplikaciju za VR kolaboraciju i sastanke, razvijenu za poslovne korisnike koji koriste paket usluga Vive Enterprise.

Više informacija na  www.Vive.com.

HTC Vive trans
HTC Vive trans