Beogradski novembarski koncertni kalendar, vol. 2

Muzika - regija Show Time

Kolja, Gile & Magic Bush, Gabi. Bisera, Brit Floyd, Neno Belan, specijalitet ‘Volim ’80-e’, Rock opera i jedan od bisera godine – okupljanje Korni grupe poslije 31 godine… neki su od atraktivnih novembarskih koncertnih programa u Beogradu.

U prvom dijelu najavili smo koncerte koje su već izveli Ana Ćurćin, Elemental i Brkovi, te one koji predstoje – Galija, Bistrik, Peter Murphy, Vampiri – i slijedi najava svih ostalih događanja do kraja mjeseca.

10. 11. Kombank Arena – KOLJA I GROBOVLASNICI

Multimedijalni umjetnik Nikola Pejaković Kolja, osim što je odličan kao glumac i scenarista (serije “Vratiće se rode”, “Meso”, filmovi “Ledina”, “Lepa sela lepo gore”), sve aktivniji je kao rock muzičar i sa svojim blues rock bendom koncertno predstavlja novi album “4 prsta”.

10. 11. Klub FEST – GILE & MAGIC BUSH

Istu noć Srđan Gojković Gile sa bendom Magic Bush u kultnom rock klubu FEST u Zemunu predstavlja sve ono što je radio izvan Električnog orgazma – filmska muzika (“Crni bombarder”) i saradnja sa Vladom Divljanom.

13. 11. Hala sportova – BRIT FLOYD

Audio vizuelni spektakl očekuje fanove Pink Floyda na koncertu višemilionski vrijedne produkcije – laseri, svjetlosne instalacije, specijalni efekti, a sve povodom značajnog jubileja, 45 godina od izlaska legendarnog albuma ’The Dark Side Of The Moon’. Očekuje se skoro puna tri sata ispunjena najvećim hitovima poput “Wish You Were Here”, “Another Brick in The Wall” i drugih, a Brit Floyd u Beograd dolazi drugi put, sada u okviru svjetske turneje ’’Eclipse World Tour 2018’’.

16. 11. Sava Centar – ALEKSANDRA RADOVIĆ

Pop diva poslije Sava centra u maju 2017. godine, ponovo se vraća na isto mjesto da, uz izbor najvećih hitova u  karijeri, predstavi najnoviji album “Carstvo”, a pjevačica sjajnog glasa najavljuje još nekoliko iznenađenja.

16./17. 11. Kombank dvorana – GABI, BISERA, MATIJA, VASIL

Izvanredan kvartet prvi put zajedno u ovom sastavu pred beogradskim ljubiteljima – dvije vrhunske pjevačice Gabi Novak i Bisera Veletanlić, i dvojica vrhunskih jazz pijanista i kompozitora. Ova magićna noć će biti ispunjena nezaboravnim pjesmama Arsena Dedića, Kornelija Kovača, Zafira Hadžimanova, Kemala Montena, Đorđa Novkovića i drugih velikana. Zapravo, prvi koncert je rasprodat, a drugi susret sa publikom je odmah sutradan, 17. 11.

16. 11. Dorćol Platz – ELSIANE

Kanadski trip hop, ambijentalna elektro muzika, neobičan duo koji čine Elsieanne Caplette i Stephane Sotto, miješaju jazz, rock i elektroniku na tragovima senzibiliteta grupa Massive Attack, Portishead, Morcheeba, dfakle riječ je o poslastici za ljubitelje ovog žanra.

17. 11. Studentski kulturni centar – MY BABY 

Muzička atrakcija iz Amsterdama ponovo u Beograd, poslije nastupa u Božidarcu i Domu omladine. Članovi benda (osnovanog 2012. godine) su iz Holandije i Novog Zelanda, sviraju mješavinu blues, country i funk muzike, i do sada imaju četiri studijska albuma, a focus će biti na najnovijem izdanju koje je izašalo upravo u oktobru.

22. 11. Dom omladine, sala Amerikana – NENO BELAN & THE FIUMENS

Koncert popularnog Belana posvećen je isključivo pjesmama njegove legendarne, davnašnje splitske grupe Đavoli, što znači da će sa svojim Fiumensima vratiti publiku u jedinstveni koktel ranog rock and rolla, twista i specifičnog mediteranskog zvuka u hitovima “Pričaj mi o ljubavi”, “Stojin na kantunu”, “Jagode i čokolada”, “Ostani uz mene”, “Dugo toplo ljeto”, “Bambina” I brojnim drugim sa sva 4 studijska albuma.

23. 11. Sava centar – KALIOPI

Makedonska pop diva, poslije dva rasprodata unplugged koncerta u “Kolarcu” krajem 2017. godine, vraća se u znatno veći prostor da opčini svoju publiku. Sa specifičnom bojom vokala,  moćnom interpretacijom, harizmom, kao i izvanrednom komunikacijom s publikom, njeni koncerti su uvijek praznik, a Kaliopi najavljuje da će slijediti koncerti I u drugim gradovima u Srbiji.

24. 11. Sava centar – SLOBODAN TRKULJA I BALKANOPOLIS

Novi uzbudljivi koncert jedinstvenog “mađioničara” koji uspijeva da na sceni munjevitom brzinom mijenja instrumente i da ih sve podjednako moćno svira, a ovim nastupom se zaokružuje slavljenička turneja kojom se slavi 20 godina grupe, pa Trkulja obećava publici i neka programska iznenađenja.

24. 11. Kolarac – STEFAN MILENKOVIĆ

Najslavniji srpski violinista, sa uspješnom karijerom u Americi, ovu noć ima zanimljiv program za ljubitelje klasike – “Brahms – sonate”, uz Rohana de Silvu na klaviru.

24. 11. Dom omladine – E-PLAY

Izvanredni alternativni rock bend na čelu sa energičnom Majom Cvetković proslavlja 20 godina karijere i predstavlja novi album “Sloboda”, u izdanju, ali i organizaciji ovog koncerta – Long Play. Od ranih uspješnih brojeva kao što je hit filma “Munje”, pjesma “Prvi pogled tvoj”, sve do najnovijih kao “Šamarčina”, ovaj koncert je presjek karijere poznatog benda.

26. 11. Sava centar – VOLIM OSAMDESETE

Neobičan kolaž i muzički vremeplov kroz osamdesete godine u okviru kojeg je nastupiti veoma značajna imena pop i rock scene kao i novog vala sa ex Yu prostora:  Slađana Milošević, Marina Perazić, grupa Zana, Aerodrom, Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, Davorin Bogović iz Prlјavog kazališta, Kiki Lesendrić, Viktorija, Tanja Jovićević, Boris Režak, Knez, Saša Vasić i mnogi drugi. Kroz hitove osamdesetih publiku će voditi jednako popularna TV voditeljica iz tog vremena, Dubravka Duca Marković (“Hita meseca”).

27.11.  Sava centar – ROK OPERA

Eksplozivni muzički spektakl priređuju novosadski Big Bend, te hor i orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta, a program ispunjava 20 antologijskih rock hitova grupa Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, Van Halen, The Doors, Europe, Tina Turner, The Beatles, Deep Purple I drugih. Čak 120 izvođača na pozornici izvodi neprolazne pjesme, a kao vokalni solisti nastupaju Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Nikola Mijić, Mattia Zanatta, kao i popularna glumica Jelena Gavrilović.

29. 11. Sava centar LUZ CASAL

Čuvena španska pop pjevačica gostovala je u Beogradu u martu 2016. kao ekskluzivni gost “Guitar art” festivala i napunila Sava centar. Sada se madam Casal, koja u opusu ima 16 studijskih albuma i svjetski je slavna još od davne 1992. godine i pjesme “Piensa en mi” za kultni film “Visoke potpetice” Pedra Almodovara, vraća na svoj samostalni koncert.

29. 11. Subbeerni centar – ZABRANJENO PUŠENJE

Već tradicionalni ‘njihov’ datum – Dan republike – i koncert koji se, poslije višegodišnjeg niza u Domu omladine, seli u novi rokerski prostor, ima i dodatni važan povod , predstavljanje nedavno objavljenog novog albuma “Šok i nevjerica”. Jedine šokove I nevjerice publici će biti novi hitovi sarajevsko-zagrebačkog benda na čelu sa Sejom Sexonom.

30. 11. EMMA MORTON & THE GRACES

Škotsko-italijanski trio je na evropskoj turneji predstavljanja debi albuma “Bitten by the Devil”. Grupa koketira sa folkom, jazzom i rock muzikom, koje pjevaju na škotskom dijalektu, a već se se neke pjesme izdvojile – “Why Fall”, “Dirty John”, “Summer’s Goodbye”. U Beogradu su prvi put u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.

30. 11. Dom omladine, sala Americana – KRALJ ČAČKA

Nenad Marić ili Kralj Čačka, multimedijalni umjetnik koji stvara zanimljivu mješavinu jazza, bluesaa, rock and rolla i šansona, najavljuje dva sata “maštanja u tehnikoloru” uz sudar starih i novih pjesama. Preporuka: neizbježno posjetiti.

30. 11. Sava Centar – KORNI GRUPA 

Jedno od najvećih koncertnih iznenađenja godine – legendarna grupa, ponovo se okupila nakon tri decenije pause! Nastala 1968. godine, Korni grupa je bila među pionirima i liderima progresivnog rocka koji je miješao klasiku, jazz, pop i rock. Uz osnivača i lidera Kornelija Kovača, grupa će u Sava Centru nastupiti sa originalnim gitaristom Josipom Bočekom i jednim od pjevača iz njihove postave, Dadom Topićem, dok će se basista Bojan Hrelјac pojaviti kao specijalni gost, a s njima su još basista Peđa Milanović, klavijaturista klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.