Jason Derulo u Beogradu

Jason Derulo prvi put u Beogradu – vrhunski pop show

Muzika - svijet Show Time

Nakon subotnjeg nastupa u zagrebačkoj Areni, Jason Derulo je u nedjelju, 28. 10., jednaku euforiju publike doživio i u beogradskoj Štark Areni, kako se odavno nije desilo u ovom gradu.

Publika koju su činili uglavnom mladi, ljubitelji MTV spotovskog senzibiliteta, pretežno djevojke, a svi zajedno u delirijumu – to je glavni opis koncerta nezaustavljive američke pop zvijezde.

Ovako veliki koncerti imaju i odlično osmišljen scenario, po kome se publika postepeno zagrijava, u ovom slučaju sa čak tri predgrupe (grupa LZ7 iz Manchestera, Marcus & Martinus, koji su već gostovali u Beogradu u martu 2018, kao i DJ Jae Murphy, koji je ispalio rafal aktuelnih pop i dance hitova). To sve je možda bilo malo i pretjerano, ta puna dva sata uigravanja, što je naporno za publiku u čekanju da na pozornicu stupi superstar, u svom prvom gostovanju u Beogradu.

Ovo nije bio samo koncert, ovo je bio… jednostavno pravi vrhunski spektakl! Ništa novo za one koji su u Beogradu pratili ogromne pop dive kakve su Madonna, Shakira, Beyonce, Jennifer Lopez, ali za one koji su prvi put suočeni sa ovolikom produkcionom mašinerijom, ovo je bio jedinstveni doživljaj. Kako je krenulo, tako je teklo i završilo u velikom stilu: vizuelna atrakcija, nekoliko gigantskih video bimova, Jason neumorno skače, radi spretne akrobacije, uz sve to stigne da pjeva i još pleše sa odličnom muško-ženskom grupom. Ovaj spektakl je na nivou holivudskog filma uživo ili maratonskog video spota, gdje morate otvoriti desetoro očiju da vam slučajno nešto ne promakne.

Jason Derulo u Beogradu

Jason je počeo koncert veoma žestoko (prvo obučen a onda lako i brzo svučen, da pokaže nabildani torzo sa tetovažama), sa dva jaka hita – “Whatcha Say” i “Tip Toe”. Ono što je veoma zanimljivo, popularne pjesme koje publika voli i očekuje nizale su se munjevito, bukvalno kao na pokretnoj traci, bez daha, bez normalne pauze, kao da se Jason trudio da otpjeva što je više moguće svojih pjesama za kratko vrijeme, u jednom dahu – “Talk Dirty”, “Wiggle”, “Colors”, “In My Head”, “The Other Side”, “Get Ugly”, “If I’m Lucky” – a za to vrijeme se presvlačio, nosio tamnu kacigu, ili gospodski šešir, malo se opet oblačio, pa svlačio, pružajući vrhunski užitak za obožavateljke. Na video bimovima, osim spotova za pojedine pjesme, vrtio se promo film u nastavcima za njegovu aktuelnu svjetsku turneju “2 Sides’’, što jasno pokazuje koliko Jason ozbiljno ulaže u karijeru, da mu ni jedan detalj ne može promaknuti, da je sve dovedeno do savršene forme, koja u konačnici dominira nad suštinom.

Iako je Jason stalno dijelio oduševljenje s publikom zbog prvog nastupa u Beogradu (“Ovo veče je dio mog uma, moje strasti, dio mene”), iako je u nekim stihovima spominjao Srbiju  – a slično je radio u Zagrebu, pojavljujući se na sceni sa hrvatskom zastavom – stiče se utisak da je ova “popcorn” zabava samo odlično produkciijski upakovan šou, efektna, ali bezlična režija, kao vrhunski holivudski blokbaster, ali mu fali možda ono malo duše.

Pred usijano finale Jason je odlično poentirao sa zaraznim hitom “Swalla”, koji je već razbuktalu Arenu još više podigao na noge, pa mudro ostavio za kraj pop dance baladu “Want to Want me”, koja je briljantno napravila vrhunac kod raspamećene publike. Za one koji su bili u Areni sigurno je položio ispit i pripremio sebi teren za novi dolazak.

Ivan Makragić

Jason Derulo u Beogradu