Grand Scores winners 2016

Camille Awards, nagrada za autore filmske muzike, seli u Pulu

Film & Foto & TV Show Time

Najvažnija nagrada za europske skladatelje filmske muzike ove godine seli iz Berlina u Pulu i dodjeljuje se u sklopu International Sound & Film Music Festivala.

Camille Awards, nagrada koju struka dodjeljuje europskim skladateljima za ostvarenja u području filmske muzike ove godine dodjeljuje se 20. 10. u pulskom hotelu Park Plaza Histria u kategorijama najbolje orkestralne i električno-akustične glazbe te za najbolji originalni soundtrack za seriju. Ceremonija je i humanitarnog karaktera jer će se sva prikupljena sredstva iskoristiti za opremanje muzičkog odjela Gimnazije u Puli.

Camille Awards, uz suradnju s International Sound & Film Music Festivalom, organizira European Composer & Songwriter Alliance, krovno udruženje koje okuplja preko 50 strukovnih organizacija iz 25 država.

Osim nove lokacije, nagrade za najbolje europske skladatelje prvi se put dodjeljuju pod imenom Camille Awards prema velikom francuskom autoru Camilleu Saint-Saënsu koji je 1908. godine napisao muziku za film ”Ubojstvo Vojvode od Guise”, što se smatra prvom filmskom glazbom u povijesti.

Dosad su se nagrade dodjeljivale pod nazivom Grand Scores Awards u sklopu Berlinalea, tj. Berlinskog filmskog festivala. Preseljenje iz njemačke prijestolnice na istarski poluotok dodatno je pojačanje ISFMF-u, već svjetski priznatom pulskom festivalu filmske glazbe koji šestu godinu zaredom dovodi najistaknutija imena iz ovog žanra poput Jean-Michaela Bernarda i Michaela Minklera, a ove godine festival se održava od 19. do 21. 10.