Letu stuke, Pravda

Pravda!! I Letu štuke snimile stihove pokojnog Davida.

Glas.ba RTV InMediaStres

Nesretni 21-godišnji David Dragičević je 18. marta nestao u Banjoj Luci, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rijeke Crkvine u Vrbas. Iako je policija zaključila da se radi o nesretnom slučaju, Davidov otac tvrdi kako je riječ o podmuklom i planiranom ubistvu.

Davor, Davidov otac, od tada vodi javnu bitku za pravdu, koja je postala simbolom što se proširio cijelom Bosnom i Hercegovinom, dobivši i internacionalnu pažnju i podršku.

Simbolični su postali i stihovi koje je nesretni David napisao kao 16-godišnjak: “Izgleda da neću daleko stići, jer sam ja samo još jedan pijun u ovoj priči. Ne idem nigdje, načinio sam štetu, ja sam samo još jedan klinac u getu”.

Oni su postali himna pokreta i grupe #pravdazaDavida koja broji više od 100.000 članova i uz tu pjesmu počinju i završavaju sva višemjesečna okupljanja građana na Trgu Krajine u Banja Luci.

Nakon što je ”Pravdu za Davida” u maju objavila Dubioza kolektiv, danas je i sarajevska grupa Letu štuke na svoj video kanal postavila spot ”Pravda”.