Repetitor i nova gradska klub turneja – zanimljiva ideja za mnoge klupske bendove

Muzika - regija Show Time

Beogradski garažni-postpunk-noise trio Repetitor, kojeg prati glas da ”uživo uvjerljivo melje sve pred sobom” najavljuje trodnevnu zagrebačku klupsku turneju – 18. 10. u Attacku, 19. 10. u KSET-u te 20. 10. u Vintage Industrialu.

U Zagrebu su prvo klupsko predstavljanje imali još na početku karijere, baš u KSET-u prije devet godina. Danas, nakon više od desetljeća na sceni, tri studijska albuma te bezbroj nastupa, Repetitor su izrasli u jedan od najboljih live bendova ovih prostora.

Mapa turneja, odsviranih koncerata i sjajnih recenzija širila se po cijeloj Europi, dok veliki bendovi poput Arcade Fire, Oh Sees ili Mudhoney traže da im budu lokalna podrška na koncertima. Od Holandije, Švicarske, Njemačke, Francuske, Italije, Austrije, preko Poljske, Mađarske, Češke, Slovačke sve do zemalja Baltika, Rusije, pa čak i Kine, Repetitor su svuda rušili jezične barijere i ostavljali publiku željnu da čuje još.

Milena Milutinović, Ana-Marija Cupin i Boris Vlastelica, svi se slažu, čine divlju mašinu koja se na pozornicama osjeća kao kod kuće.

Repetitor je jednom već izveo zanimljiv koncept klupske turneje u istom gradu, kada je prošle godine održao svirke u tri beogradska kluba, tri dana zaredom.

Imajući u vidu čestu praksu bendova da uvezuju seriju nastupa u različitim gradovima u nekom užem području, e da bi smanjili troškove koncerta i bili pristupačniji publici (pogotovo u manjim sredinama), ideja turneje u jednom gradu mogla bi biti globalno zanimljiva. Većina klubova (zapravo kafića sa opcijom svirke) kapaciteta su stotinjak do dvjesto ljudi, a većina bendova, objektivno, ne može puniti dvorane za 1000 ili više posjetitelja.

Repetitor nije ta priča, njihova turneja u manjim klubovima jednog grada motivirana je željom za prisnijim kontaktom s publikom, ali o njihovom receptu mnogi drugi bi mogli ozbiljno razmisliti. Više vezanih svirki i uz manju cijenu ulaznica donosi korist i muzičarima i publici.