paul-mccartney-lenny kravitz - luul

McCartney, Kravitz, Luul – albumi za otvaranje jesenje sezone

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Danas su se pojavila dva atraktivna albuma iz svjetske produkcije ”Egypt Station” Paula McCartneyja i ”Raise Vibration” Lennyja Kravitza, te prvijenac zagrebačkog psych pop autora Luula.

Paul McCartney je, pet godina nakon originalnog materijala na albumu New, objavio svoje 17. solističko studijsko ostvarenje, o kojem Hrvoje Horvat u Večernjem piše: ”Čini se da jednog od najbogatijih svjetskih glazbenika opet more mladenačke brige. Retro zvukom Beatlesa okoristilo se pola britpop scene, pa nitko ne može zamjeriti McCartneyu koji je odlučio napraviti isto.”

Otpilike slično o novom materijalu piše i časopis Variety, kao i britanski The Guardian naslovom ”Back to where he once belonged”. Iako kritičar potonjih novina nije baš i najzadovoljniji, te albumu daje trojku, mnogi fanovi Beatlesa će vjerovatno biti ipak zadovoljni.

Američki rock pjevač Lenny Kravitz fanove je obradovao 11. albumom ”Raise Vibration”, sa 12 novih brojeva koje je snimio svirajući sam većinu instrumenata i uz tek dvojicu muzičara, dugogodišnjim gitarističkim saradnikom Craigom Rossom i klavijaturistom Davidom Baronom.

Album je dijelom ispunjen intimnim temama, poput pjesme ”Johnny Cash” koju je autor posvetio roditeljima, ali upravo zbog porijekla (majka mu je bila crnkinja, a otac bijelac), Kravitz se bavi i temama rasizma (no uz poruke ljubavi poput “Here to Love“), korporativnom korupcijom (“Who Really Are the Monsters?“) i politikom (osmominutna “It’s Enough“).

Prva koncertna predstavljanja zakazana su za kraj mjeseca u sedam američkih gradova, a iduće godine, na većoj turneji, sigurno ćemo ga vidjeti i na našem kontinentu.

Ivan Lulić aka Luul, zagrebački psych pop autor, objavio je svoj album prvijenac “Prevelika očekivanja“, za sada samo digitalno na Bandcampu za etiketu ‘više manje zauvijek’.

U tom formatu ga možete preuzeti po principu ”plati koliko želiš”.