Adisa Diamusk

Adisa Zvekić ex-Dubioza: novi spot pred izlazak trećeg albuma

Muzika - svijet Muzika BiH Show Time

Još od kad je prije desetak godina istupila iz Dubioze kolektiv, pjevačica, pod scenskim imenom Adisa Diamusk, u Norveškoj gradi samostalnu karijeru i, uoči izlaska svog trećeg albuma, objavila je spot za pjesmu ”Lost and Found”.

Adisin samostalni album prvijenac ”Wadada”, objavljen u proljeće 2016. godine, pridobio je veliku naklonost recenzenata, kao vrlo kompaktno djelo reggae / ska/ dub / alternative usmjerenja, u kojem vokalistica, poznata ranije po vrlo dinamičnom glasu, pjeva ”suzdržanije i toplije”, što nimalo ne umanjuje snagu njenog izraza. Drugu, značajnu novost, čini Adisin novi kreativni iskaz kao autorice tekstova.

U septembru 2017., kao digitalno izdanje pod etiketom Diamusk, pojavio se drugi album ”Freedom”, a već naredne godine Adisa i njen muzički i životni partner Aldin Hasanović počeli su raditi na trećem i neposredno pred njegov izlazak (pod nazivom ”Sleepwalkers” pojavljuje se 21. 3.) predstavljaju pjesmu ”Lost and Found”.

I dalje vjerna izvornom dub&reggae stilu još iz vremena Gluhog doba u kojem je počinjala karijeru u devedesetima, Adisa Diamusk oko sebe okuplja vrsne muzičare, među kojima su Elektro Hafiz (električni saz), Alvis Reid (bas gitara), Vladimir Krkljuš (klavijature, mastering), Nils Petter Molvær (truba) i ogAldin Hasanović (gitare, produkcija), a rezultat koji očekujemo na osnovu najavnog broja ne bi trebao biti ništa manje uzbudljiv od prva dva albuma.