Vatra u Hali (foto priča)

Koncerti Muzika - regija Show Time

Zagreb je dobio novi multimedijalni prostor, Hala Park. Prostor koji se sastoji od koncertne dvorane i otvorenog prostora prilagođenog društvenim događanjima i koncertima. Na 3500 m2 otvorenog prostora može primiti do 5.000 ljudi. Prostor je opremljen infrastrukturom za održavanje dnevnih i večernjih glazbenih programa, Namjera je Hala Parka postati nezaobilaznim mjestom glazbenih druženja.

Za otvorenje, častili su publiku besplatnim koncertima 28.5. i 29.5.2021.

Iako subotnje popodne nije obečavalo ništa dobro. Vodila se borba između vode (kiše) i Vatre. I padala je cijelo vrijeme, do 20 i 30 sati, a onda, malo nakon što je kiša posustala na pozornici Hala Parka buknula je Vatra (Ivan Dečak, vokal i gitara, Robert Kelemen, gitara, Mario Robert Kasumović, bubnjevi, Mihael Kurjančić, klavijature, Mario Radan, bas gitara) .

452 dana prošla su od  njihovog zadnjeg “elektrik” nastupa. Istrčali su nestrpljivi, pomalo nervozni i nabrijani. Otpočeli s Tremolom, nastavili sa Sekovoje, Saturn

Publika koja je utočište potražila pod tendom zaštićena od kiše sve više je popunjavala prostor ispred pozornice. Zabava je otpočela i na pozornici i ispred nje. Gotovo s nevjericom.

Zar stvarno? Događa se… kao nekad.

Uz svaku slijedeću stvar postajalo je sve stvarnije. Redale su se Saturn, Igle, Svjetla i sirene, Vidi kako se smiješ, Jantar, Mali krug, Bilo je dobro dok je trajalo

I tek što obećali su Nama se nikud ne žuri odsvirali su Kraj.

Vratili su se na poziv razdragane i zagrijane publike otplesati Tango i zestoko,  Ruska i Vrati se baš onako da poželiš da se večer još ne završi.

Tekst i foto: Darko Marić