Uz rođendan Mercuryja – objavljeni detalji soundtracka filma ‘Bohemian Rhapsody’

Film & Foto & TV Show Time

Jedno od najiščekivanijih filmskih izdanja ove godine je ”Bohemian Rhapsody”, biografski film o životu Freddieja Mercuryja, s Ramijem Malekom u glavnoj ulozi. Film je popraćen i soundtrackom, na kojem će po prvi put biti službeno objavljene snimke s Queenovog legendarnog nastupa na Live Aid-u, 1985. godine.

Objava soundtracka najavljena je za 19. 10., a upravo od danas, na dan kada bi Freddie Mercury proslavio 72. rođendan, dostupno je za prednarudžbu putem službene stranice Queena te putem Google Play digitalne platforme: https://umhr.lnk.to/queenBRost.

Tog 13. 7. 1985. godine Queen je nastupio na Wembley stadionu, u sklopu legendarnog humanitarnog Live Aida i održala koncert koji mnogi smatraju jednim od njihovih ponajboljih live-nastupa. Live snimke brojnih kultnih pjesama, poput Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer To Fall i We Are The Champions, sada će po prvi put biti i službeno objavljene, kao dio soundtrack izdanja uz film ”Bohemian Rhapsody”.

Izdanje će sadržavati i ostale rijetke live-snimke pjesama iz čitave karijere Queena, nove verzije starijih snimaka te neke od studijskih snimaka koje je bend sam odabrao kao svoje favorite, među kojima je 11 dobro poznatih klasika, s kojima su Queen ostvarili #1 pozicije na top-listama diljem svijeta.

Soundtrack će, dakle, sadržavati ukupno 22 pjesme, koje su producirali Brian May i Roger Taylor, u čemu su im pomogli dugogodišnji studijski suradnici Justin Shirley-Smith, Kris Fredriksson i Joshua J. Macrae, dok su se za mastering pobrinuli Adam Ayan i Bob Ludwig. Upravo je ovaj tim imao izazovan zadatak kreirati soundtrack koji neće postati ‘greatest-hits’ kolekcija, već kvalitetna zvučna kulisa iščekivanog filma. Pomno su tražili i birali snimke koje najbolje odgovaraju svakoj sceni u filmu, fokusirajući se prije svega na live izvedbe. Kako bi bio siguran da će slušatelji biti uvjereni da slušaju soundtrack filma, Brian May je došao na ideju da skupina Queen snimi vlastiti aranžman dobro poznatog 20th Century Fox Fanfare glazbenog uvoda.

Svjetska premijera filma ”Bohemian Rhapsody” zakazana je za 23. 10. u Velikoj Britaniji, nakon čega će film početkom narednog mjeseca stići u kina diljem svijeta. Uz Ramija Maleka u ulozi Freddieja Mercuryja, u filmu glavne uloge tumače i Gwilym Lee (Bryan May), Ben Hardy (Roger Taylor), Joe Mazzello (John Deacon) i Lucy Boynton (Mary Austin).

Popis pjesama soundtracka Bohemian Rhapsody:

1 20th Century Fox Fanfare
2 Somebody To Love
3 Doing All Right… revisited (Performed by Smile)
4 Keep Yourself Alive (Live At The Rainbow)
5 Killer Queen
6 Fat Bottomed Girls (Live In Paris)
7 Bohemian Rhapsody
8 Now I’m Here (Live At Hammersmith Odeon)
9 Crazy Little Thing Called Love
10 Love Of My Life (Rock In Rio)
11 We Will Rock You (Movie Mix)
12 Another One Bites The Dust
13 I Want To Break Free
14 Under Pressure (Performed by Queen & David Bowie)
15 Who Wants To Live Forever
16 Bohemian Rhapsody (Live Aid)
17 Radio Ga Ga (Live Aid)
18 Ay-Oh (Live Aid)
19 Hammer To Fall (Live Aid)
20 We Are The Champions (Live Aid)
21 Don’t Stop Me Now… revisited
22 The Show Must Go On