HTV U12 Life

Predstavljen HTC U12 life, uređaj koji će dizajnom, perfomansama i cijenom privući pažnju

21. vijek Tehnologija

Izuzetna dual kamera, prekrasan dizajn sa dvostrukim završetkom, te velika baterija pružaju izvanredna iskustva umjerenog cjenovnog ranga.

Danas (30. 8.) HTC je predstavio najnovijeg i najpristupačnijeg člana svoje nagrađivane U porodice: HTC U12 life.

Kao globalni inovator u industriji pametnih mobilnih telefona, HTC je proizveo nagrađivane uređaje, kao i prvijence u industriji još od samog nastanka kompanije 1997. godine, uključujući od kritičara priznate HTC U i Desire linije premium i flagship pametnih telefona.

Na tom tragu stiže najnoviji uređaj, dizajniran na način da bude odraz samih vas – vaših nezaboravnih fotografija, vašeg jedinstvenog stila, vašeg načina interakcije sa telefonom. Dakle, novi U12 life je osmišljen da da odmah zasija impresivnim karakteristikama i prekrasnim dizajnom uz nevjerovatno povoljnu cijenu.

HTC U12 Life

Kamera je ono što u startu zanima jako puno korisnika, a U12 life posjeduje izuzetnu dual kameru na poleđini uređaja, koja u potpunosti eliminira poteškoće pri kreaciji umjetničkih bokeh fotografija. To omogućuje veći nivo kreativnosti kadrovima koji se snimaju sa profesionalnim fokusom na subjekat i nježnim zamućenjem pozadine, poput skupe profesionalne kamere.

Glavna 16 MP kamera kamera pruža mogućnost snimanja 4K videa izuzetne jasnoće, dok

Prednja kamera sa blicom i načinom uljepšavanja pravi selfije pune bogatih detalja, čak i u okruženju sa malo svjetla, tako da ste uvijek spremni za svoju fotografiju krupnog kadra.

Također, 16 MP kamera pruža mogućnost snimanja 4K videa izuzetne jasnoće, dok prednja selfie kamera (13 MP) uz pomoć blica i načinom uljepšavanja pravi selfije pune bogatih detalja, čak i u okruženju sa malo svjetla.

HTC U12 Life

U12 life ima jedinstveni dvostruki završetak sa suptilnim linijama na akrilnom staklenom tijelu metalnog izgleda koje okružuje živopisni 18:9 full-body ekran. Cijeli uređaj je kreiran da korisnik uživa u dodiru nove dimenzije čvrstim stiskom koji godi ruci. Pored toga, U12 life je dodatno osnažen kako bi se borio protiv ogrebotina i ostao uvijek besprijekoran, što je potpuno novi pristup nastao Liquid Surface dizajnom.

Za napajanje U12 life posjeduje 3600mAh bateriju, a Qualcomm Snapdragon 636 Mobilna Platforma pruža inteligentnu i zavidnu efikasnost, koja omogućuje da korisnik radi više stvari istovremeno bez crpljenja energije iz baterije – čak i pri downloadima do 600mpbs (gdje je dostupno).

Sve performanse ovog cjenovno povoljnog pametnog telefona pogledajte u tabeli GSM Arene.