Pozitivan koncert 2017

Sviraj pozitivno, misli pozitivno, djeluj pozitivno

Muzika - regija Show Time

Pozitivni koncert, koji se u Zagrebu priređuje već 14 godina, jedna je od najmasovnijih akcija kojom se ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a, odnosno potrebu edukacije, odgovornog ponašanja i poticanja na testiranje među mladima i osobama s rizičnim ponašanjem.

Od prvih izdanja u Tvornici kulture do velike dvorane Doma sportova, Pozitivan koncert u organizaciji Udruge HUHIV i LAA-a postao je najveći i najdugovječniji stalni dvoranski rock događaj u regionu i za njegovo predstojeće 14. izdanje očekuje se da će u dva dana okupiti više od 16.000 ljudi.

I ove godine se održava u uobičajenom terminu, uz Svjetski dan AIDS-a koji se obilježava 1. decembra/prosinca u cijelom svijetu, pa će u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova koncerti biti priređeni u petak 30. 11. i subotu 1. 12.

Line up Pozitivnog koncerta će predvoditi svjetski popularni britanski Editors, uz domaće headlinere, Hlado pivo i PipsChips&Videoclips, koji su inače, u ranijim godinama, već bili sudionici ‘pozitivne akcije’, a ove godine će izvesti svoje ‘cjelovečernje’ programe. Vrlo zanimljiv je i izbor debitanata na Pozitivnom koncertu, novih muzičkih snaga iz Hrvatske – Nipplepeople, M.O.R.T. i Ischariotzcky, te Srbije – Bojana Vunturišević.

Program 14. Pozitivnog koncerta izgleda ovako:

Petak, 30. 11. – Editors, Nipplepeople, Jonathan, Bojana Vunturišević
Subota, 1. 12. – Hladno pivo, PipsChips&Videoclips, M.O.R.T., Ischariotzcky

Dosad su na Pozitivnom koncertu nastupila brojna velika imena kao Dubioza kolektiv, Bajaga & Instruktori, Let3, Josipa Lisac, TBF, Elemental, Laibach, Urban&4, Let3, Stereo MC, Stranglers i drugi.