Ivan Lulić, Luul

Luul, jedan od rijetkih shoegaze/psych pop autora najavljuje debi album

Muzika - regija Show Time

Za razliku od psychedelic rocka, psihodelični pop kad nas nije baš rasprostranjen, posebno ako je vezan za solistički autorski rad. Zagrebački skoro pa veterani Mayales ili beogradski Bitipatibi iz nove generacije neki su od poznatih bendova s neopsihodeliijom u pop zvuku, no regionalno zapaženih solističkih imena u tom žanru još nema.

I Luul alias Ivan Lulić počeo je, zapravo, kao bendovska priča. No, kada je 2015. doslovno preko noći ostao sam, ime ekipe preuzeo je kao alter ego, u početku komponirajući instrumentalne teme, da bi diskografski debitirao s vokalnim pjesmama “Sjećanja” i “Nakon svega”, a u proljeće 2017. godine objavio i EP zbirku “Nadam se da ovo nije kraj” s brojevima ”Ovo je kraj”, ”Dan za danom” i “Ovo nije kraj”, s kojima je predstavio moderne pop / shoegaze manire, izvorno utemeljene na beach-boysovskim haromnijama.

Najnovijim, danas objavljenim video singlom “Nju nije briga” Luul najavljuje debitantski album “Prevelika očekivanja“, koji će se pojaviti 6. 9. 2018. kao digitalno izdanje na Bandcampu pod etiketom izdavačke kuće ‘više manje zauvijek’.

Devet autorskih pjesama za album je radio otprilike godinu dana, a prožete su zajedničkim motivima – razočaranjima kao rezultatom upravo prevelikih očekivanja.

Iako je Ivan Lulić sve teme u studiju odsvirao sam – a snimio ih i producirao Marko Vuković, dok je miks i mastering obavio Damjan Blažun – koncernu promociju po Hrvatskoj i zemljama regije Luul će raditi s trojkom koju čine David Lipovac (bubanj), Borna Jambrošić (bas gitara) i Bruno Čavara (gitara).

Naslovni photo: Mirna Pibernik