Šibenik, Sv. Mihovil

Otkrijte kako se Šibenik (muzički) mijenja ovoga ljeta

Muzika - regija Show Time

Već je dobro znana činjenica da se i ove godine od 23. do 26. 8. u Šibeniku održava festival multimedije, besplatnih edukacija i odličnog glazbenog programa, Changer.

Jezgra Šibenika, sa svim svojim povijesnim slojevima i mediteranskim urbanim rasterom, idealno je platno za multimedijalne urbane intervencije i svjetlosne instalacije. Drugim riječima, Šibenik svakoj od umjetničkih kreacija, koje će biti prikazane na ovogodišnjem Changeru, daje posebnu i neponovljivu dimenziju.

Tako će na raznim lokacijama biti postavljene svjetlosne instalacije nagrađivanih hrvatskih autora, a svoje će radove izlagati: Davor Antolić, Vedran Perkov, Mirjana Vodopija, Ivana Jelavić, Bojan Gagić i Miodrag Gladović. Uz te instalacije, na zgradi šibenskoga HNK-a će biti projiciran 3D mapping, a ulice šibenske povijesne jezgre bit će osvijetljene ambijentalnom rasvjetom. Taj će svjetlosni labirint biti nadopunjen i multimedijalnim glazbenim nastupima berlinskoga Acrepearlsa (koji je nastupao u Bergheinu, Berlin), hrvatsko – francuskog dvojca Jan Kinčl & Regis Kattie, projekta Tonija Starešinića Super Funk Sessions te slovenskog YGT livea.

Tvrđava Sv. Mihovil, jedinstveni koncertni prostor na Balkanu
Tvrđava Sv. Mihovil, jedinstveni koncertni prostor na Balkanu

Uz bezvremensku ljepotu i ugodu Šibenika, te  konferencijske sadržaje i svjetlosne instalacije, Changer je mjesto posebnih glazbenih doživljaja na tvrđavi Sv. Mihovila.

Na lokaciji iznad mora i ispod zvijezda, 24. 8. nastupa Inner Circle, 25. 8. Darko Rundek i Ekipa, a 26. 8. Jessie Ware.

Changer je uključen i u platformu Priceless Croatia pa su VIP ulaznice za koncerte dostupne isključivo na priceless.com, a uključuju i dodatne pogodnosti na Tvrđavi – večeru na brodu usidrenom u Šibenskom kanalu, uživanje u koncertu Jessie Ware na tvrđavi Sv. Mihovila i posebno iskustvo koje, osim koncerta Inner Circlea uz open bar, uključuje i pristup reggae partyju zatvorenom za javnost.

Inner Circle
Inner Circle (photo Larry Marano)