Dino Dvornik

Objavljen LP tribute za Dinu Dvornika dan prije AjCha tribute festivala

Muzika - regija Show Time

Vinilno izdanje albuma ”Zimzeleno a novo – specijal Dino Dvornik” izdala je Croatia Records uoči splitskog trodnevnog festivala kojim se slavi djelo kralja funka koji nas je napustio prije deset godina.

AjCha će od 16. do 18. 8. 2018. ispuniti Noa & Funkblasters, prvoga dana, Psihomodo pop i bihaćki majstori funka The Babe Barbarella, drugog dana, te u velikom finalu na starom Hajdukovom igralištu Dubioza kolektiv.

Trajna diskografska ‘spomen-ploča’ je dvostruko LP izdanje Croatia Recordsa “Zimzeleno a novo – specijal Dino Dvornik“, koji donosi osam Dvornikovih originalnih pjesama, te osam novih verzija i jedan neobjavljeni broj.

Jedna ploča sadrži Dinove izvedbe, a druga obrade istih tema: ”Zašto praviš slona od mene” (Jacques Houdek & Cortex Team), ‘Ella ee” (Neno Belan i Antonela Doko), ”Ljubav se zove imenom tvojim” (Protokool i Matija Dedić), ”Ja bih preživio” (Bang Bang i Ervin Baučić), ‘‘Ti si mi u mislima” (Tony Cetinski), ”Biti sam” (Eni Jurišić i Vjekoslav Ključarić), ”Misliš da sam blesav” (Buđenje) i ”Rušila sam mostove od sna” (Noa i Vanda Winter), a kao poseban bonus album donosi neobjavljenu ”Buku”, broj koji Dino Dvornik nije završio, a 10 godina poslije njegove smrti konačnu formu pjesmi su dali pjevač Mario Huljev i Srđan Sekulović Skansi sa koautorskim i sviračkim zahvatima.

Ovaj vrijedan dokument rezultat je radijskog serijala posvećenog Dinu Dvorniku, koji je realizirao Zlatko Turkalj i u kojem su brojni muzičari otkrivali zanimljive i malo poznate detalje iz Dvornikove biografije, a u svakoj emisiji je predstavljena po jedna nova obrada, te je tako na kraju kompletiran jedan vrlo poseban album.

Dino Dvornik Zimzeleno a novo, omot