Dobitnici Story Hall of Fame nagrada

Story Hall of Fame za Letu štuke, Senada Hadžifejzovića, Ademira Kenovića…

Celebrity Show Time

Story Hall of Fame, spektakularni i najglamurozniji društveni događaj godine, stigao je i u Sarajevo i u prvoj dodjeli priznanja za istaknuti rad u muzici, filmu i sportu simbolične stature dobilo je deset istaknutih protagonista iz BiH.

Najuticajniji hrvatski celebrity časopis Story prvu svoju glamuroznu proslavu priredio je 2014. godine u Zagrebu, kada su prvi put dodijeljene i nagrade Hall of Fame, čime su u Storyjevu kuću primljena prva 22 slavna stanovnika.

Obilježavajući 16 godina prisustva u svakodnevnici čitateljki i čitatelja širom BiH, Story je prvu takvu proslavu priredio u Sarajevu, 9. 8., u veličanstvenom ambijentu botaničkog vrta Zemaljskog muzeja.

Za društveni događaj oko koje se digla tolika prašina, danima se tražila pozivnica više.

Tema večeri bila je Story Urban Jungle, pa su brojne zvijezde prošetale crvenim tepihom u svečanim kreacijama odabranim posebno za ovu noć. Tako je naša poznata modna dizajnerica Samra Menzilović-Ćatić za ovu noć odabrala kreaciju svoje kolegice Emine Husedžinović, dok je Erna Saljević, takođe poznata i kao divaisback, oduševila sve prisutne haljinom za koju dizajn potpisuje Belma Tvico. Bez sumnje, organizatori su našim zvijezdama dali poseban izazov, ali moramo priznati i da su svi gosti sjajno odgovorili na ovaj zadatak. Crveni tepih, u režiji kreativne ekipe iz časopisa Story, zaista je bio na svjetskom nivou.

Story Hall of Fame, Letu stuke
Letu stuke

Centralni dio večeri bila je dodjela specijalnih nagrada, priznanja za svoj istaknuti rad, i statue koje je samo za ovu priliku kreirao umjetnik Ivan Fijolić, kući su ponijeli Maya Sar (najbolja pjevačica), Jasna Žalica (najbolja glumica), Hari Mata Hari (najbolji pjevač), Senad Hadžifejzović (nabolje TV lice), Bojan Hadžihalilović (najbolji dizajner), Emir Hadžihafizbegović (najbolji glumac), Letu Štuke (najbolji bend), Razija Mujanović (najbolja sportašica), Ademir Kenović (nagrada za životno djelo) i Elmir Jukić (Žabe, najbolji film).

Tako je BiH Story Hall of Fame dobio svojih prvih 10 stanovnika, te na taj način odao priznanje velikim imenima BiH kulturne, zabavne i sportske scene.

“Znam da se Story bavi pozitivnim stvarima kakvih nama treba mnogo više. Mnogi u našoj državi bi mogli preuzeti štošta od toga što Story radi.”- izjavio je Ademir Kenović, dobitnik nagrade za životno djelo.

“Ovo je zaista veliko priznanje i mnogo mi znači. Imam samo jednu poruku za vas: sport je veoma važan i molim vas da zajedno podstičemo mlade ljude da se bave sportom. Zahvalna sam časopisu Story što su mi dodijelili ovu nagradu.”- izjavila je legendarna košarkašica Raza Mujanović, dobitnica nagrade za najbolju sportašicu.

Story Hall of Fame, Razija Mujanović
Razija Mujanović

Organizatori proslave obećali su da će pokazati nešto novo, uzbudljivo i originalno, a svoje obećanje su i nadmašili, što je bilo nemoguće ne primijetiti na licima gostiju i u sjajnoj energiji koja je povezala sve prisutne u botaničkom vrtu Zemaljskog muzeja u Sarajevu, od prvih trenutaka večeri do finala uz fenomenaln nastup Film Music Orkestra.

Časopis Story je potvrdio i učvrstio svoje prijateljstvo sa bh. scenom, a zauzvrat su dobili toplu dobrodošlicu i nepisano obećanje da se večeras počela pisati jedna sasvim nova, posebna i veličanstvena stranica, kako za časopis, tako i za kalendar kulturno-zabavnih dešavanja u glavnom gradu BiH.

“Iako sam znala da je Sarajevo domaćinski grad, da ima dušu i srce, ipak sam neopisivo dirnuta ovom podrškom. Vjerujem da ćemo skupa nastaviti ispisivati još mnoge sjajne priče. Ovo novo prijateljstvo počelo je na najbolji mogući način. Hvala na gostoprimstvu, vidimo se sljedeće godine!”- rekla nam je Zrinka Ferina, glavna i odgovorna urednica časopisa Story.

Detaljniji izvještaj sa proslave ćete moći pročitati 22. augusta u štampanom izdanju Storyja, a sad u našoj galeriji možete vidjeti samo mali dio ove sjajne noći.