Veliki svjetski mediji o smrti Olivera Dragojevića

Muzika - regija Show Time

Oliver Dragojević, jedan od najpopularnijih pop pjevača bivše Jugoslavije, preminuo je u 71. godini, objavio je danas svjetski medijski gigant New York Times.

Koliki je trag splitski pjevač ostavio i na svjetskoj sceni pokazuje to da su vijest o njegovoj smrti objavili brojni vodeći svjetski mediji kao Washington Post, Daily Mail, Business Insider UK, The Tribune i agencija Associated Press, koja dodaje kako je Oliver pjevao na dalmatinskom dijalektu, te kako nije gubio na popularnosti ni nakon raspada Jugoslavije i obećanja da nikad neće pjevati u Srbiji.

Svi mediji u Hrvatskoj danas su ispunjeni nebrojenim porukama kojima se od Olivera opraštaju prijatelji i saradnici iz muzičkog svijeta i ugledne osobe iz javnog života.

Hrvatska glazbena unija i Grad Split objavili su da će Oliverov posljednji ispraćaj biti ovog utorka u Splitu na Rivi.

Kako piše Dalmacija danas, to će biti velik događaj primjeren veličini glazbenika i osobe poput legendarnog glazbenika. Lijes s Oliverom će u posebnom vozilu prolaziti od crkve sv. Frane, preko Rive do Lučke kapetanije, a u katamaranu od Splita do Vela Luke, Oliverovog rodnog mjesta gdje će, po svojoj želji, biti sahranjen, putovat će pjevačeva obitelji i članovi grupe Dupini, koji su s njim dijelili decenije zajedničkog muzičkog rada.